Salade van gegrilde inktvis met geroosterde paprika

gegrilde inktvis salade - delicious


aantal 4 | voorgerecht | zomer | mediterraans |
In Nederland eten we steeds vaker inktvis. Mister Kitchen ging aan boord van een vissersboot en kwam thuis met dit zonnige recept voor salade met gegrilde inktvis!
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 2 paprika’s rood
  • 50 g rucola
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 3 el olijfolie extra vierge + voor erover
  • 4 inktvissen*
  • 1-2 el olijfolie mild
  • ½ gezouten ingelegde citroen** schil zeer kleingesneden
  • 1 el kappertjes

instructies

  • Rooster de paprika’s boven een gasvlam rondom, totdat de schil zwart blakert en het vruchtvlees iets zachter is. Je kunt ze ook in de oven op 220°C in ± 15-20 min. roosteren of boven de withete kooltjes van de bbq. Laat de paprika’s in een plastic zakje iets afkoelen en trek dan de schillen eraf. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Meng de rucola, paprika, balsamico en extra vierge olijfolie en verdeel over borden.
  • Maak de inktvissen schoon en bak of grill de inktviszakken en tentakels.
  • Bestrijk ze hiervoor met wat olie en grill of bak ze in een (liefst gietijzeren) koekenpan of grillpan 2 min. per kant. Voeg evt. na het keren nog wat olie toe. Breng de vis op smaak met grof gemalen zwarte peper, zout, extra vierge olijfolie en de ingemaakte citroen. Verdeel de inktvis over de salade bestrooi met de kappertjes en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Je kunt hiervoor ook de lijfjes of tubes gebruiken, die zijn al helemaal schoongemaakt.
** Gezouten, ingelegde citroen is bij mediterrane winkels te koop. Halveer de citroen, verwijder de pulp en snijd de schil in heel kleine stukjes, het is sterk van smaak maar voegt een enorm lekkere smaak toe aan de salade.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


gegrilde inktvis salade - delicious