Salade van freekeh en vijgen

Salade van freekeh en vijgen

aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | zomer | midden-oosters |
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 180 g freekeh* afgespoeld en uitgelekt
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el honing
  • 2 el granaatappelmelasse**
  • 1 biocitroen fijngeraspt, schil en sap
  • 1 el za’atar***
  • ½ bosje munt blaadjes geplukt
  • ½ bosje platte peterselie blaadjes geplukt
  • 2 sjalotten in dunne plakjes
  • 1 granaatappel pitjes
  • 35 g krenten
  • 100 g feta verkruimeld
  • 6 vijgen in kwarten

Instructies

  • Doe de freekeh en 1½ l water in een pan op middelhoog vuur en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan af en laat 25 min. zachtjes koken of tot het gaar is. Giet af en laat het uitstomen.
  • Maak intussen de dressing. Klop met een garde 2 el olie, honing, granaatappelmelasse en het citroensap in een kom. Zet weg.
  • Voeg de citroenschil, za’atar, kruiden, sjalot, granaatappelpitjes, krenten en de overige el olie toe aan de freekeh en schep goed door. Doe de salade in een serveerschaal en verdeel er de feta en de vijgenkwarten over.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Freekeh is geroosterde groene tarwe, je haalt het bij natuurwinkels en veel supermarkten. ** Granaatappelmelasse koop bij Turkse winkels, natuurwinkels en goed gesorteerde supermarkten. plus plaatsen Za’atar is verkrijgbaar bij Turkse, Marokkaanse en Midden-Oosterse winkels en online te bestellen. plus plaatsen
Recept: Valli Little & Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!