salade met tofoe, pruimendressing en pindakruim

salade met tofoe (1)
lactosevrij
aantal 8 | bijgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | aziatisch, chinees, Chinese | lactosevrij
Een verrassende salade met zoet, zout, zuur en een tikje bitter. Een ideaal bijgerecht!
voorbereiding45 minutes
uitlekken en marineren45 minutes
totale tijd1 hour 30 minutes

ingrediënten

  • 325 g tofoe
  • zonnebloemolie om te frituren
  • 12 wontonvelletjes, toko, diepvries, in driehoekjes gesneden
  • 2 el maizena
  • 100 g wortel, in reepjes gesneden
  • 100 g daikon, in reepjes gesneden
  • 100 g mini-komkommer, in reepjes gesneden
  • 50 g sushigember
  • 2 grapefruits, dik geschild, partjes eruit gesneden
  • 1 pitaja, drakenfruit, geschild, in stukjes
  • 1 granny smith-appel, in reepjes gesneden
  • 3 bosuitjes, in dunne reepjes

pruimendressing

  • 400 ml pruimensaus, toko
  • 100 ml sojasaus
  • 60 ml sesamolie, 6 el

pindakruim

  • 50 g zoute pinda’s fijn gehakt
  • 2 el wit sesamzaad
  • 1 el vijfkruidenpoeder

instructies

  • Wikkel de tofoe in keukenpapier, leg op een bord, zet er iets zwaars op en laat 30 min. uitlekken. Snijd de tofoe in 2×2 cm-blokjes.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de pruimendressing, leng evt. aan met 1-2 el water om de dressing iets dunner te maken. Meng de helft van de dressing met de tofoe en laat 15 min. marineren.
  • Verhit voor het pindakruim een koekenpan en rooster hierin de pinda’s, het sesamzaad en vijfkruidenpoeder 3-5 min. tot het kruim lichtbruin is en lekker geurt. Schud op een bord en bewaar tot gebruik.
  • Verhit in dezelfde koekenpan een bodempje zonnebloemolie van 1 cm op hoog vuur. Frituur hierin de helft van de wontonvelletjes in ± 25 sec. goudbruin. Schep ze met een tang uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest van de wontonvelletjes bakt. Bestrooi licht met zout.
  • Schenk bijna alle olie uit de pan tot een klein laagje overblijft. Wentel de gemarineerde tofoeblokjes door de maizena en bak ze 3-5 min. tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schep de wortel, daikon, komkommer, sushigember, grapefruit, pitaja, appel en bosui in bergjes op een grote schaal, giet de dressing erover en bestrooi met de tofoe en het pindakruim.
Voedingswaarde:
calorieën: 414kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
Recepten: delicious.Australië, fotografie/styling: Mariannne Snel, bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer bijgerechten? Kijk even hier!

salade met tofoe (1)
Recepten: delicious.Australië, fotografie/styling: Mariannne Snel, bereiding: Bart Stuart