aantal 8 |
bijgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
aziatisch, chinees, Chinese |
lactosevrij
Een verrassende salade met zoet, zout, zuur en een tikje bitter. Een ideaal bijgerecht!
Voorbereiding45 minutesminutes
uitlekken en marineren45 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
Ingrediënten
325gtofoe
zonnebloemolie om te frituren
12wontonvelletjes,toko, diepvries, in driehoekjes gesneden
2elmaizena
100gwortel,in reepjes gesneden
100gdaikon,in reepjes gesneden
100gmini-komkommer,in reepjes gesneden
50gsushigember
2grapefruits,dik geschild, partjes eruit gesneden
1pitaja,drakenfruit, geschild, in stukjes
1granny smith-appel,in reepjes gesneden
3bosuitjes,in dunne reepjes
pruimendressing
400mlpruimensaus,toko
100mlsojasaus
60mlsesamolie,6 el
pindakruim
50gzoute pinda’sfijn gehakt
2elwit sesamzaad
1elvijfkruidenpoeder
Instructies
Wikkel de tofoe in keukenpapier, leg op een bord, zet er iets zwaars op en laat 30 min. uitlekken. Snijd de tofoe in 2x2 cm-blokjes.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de pruimendressing, leng evt. aan met 1-2 el water om de dressing iets dunner te maken. Meng de helft van de dressing met de tofoe en laat 15 min. marineren.
Verhit voor het pindakruim een koekenpan en rooster hierin de pinda’s, het sesamzaad en vijfkruidenpoeder 3-5 min. tot het kruim lichtbruin is en lekker geurt. Schud op een bord en bewaar tot gebruik.
Verhit in dezelfde koekenpan een bodempje zonnebloemolie van 1 cm op hoog vuur. Frituur hierin de helft van de wontonvelletjes in ± 25 sec. goudbruin. Schep ze met een tang uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest van de wontonvelletjes bakt. Bestrooi licht met zout.
Schenk bijna alle olie uit de pan tot een klein laagje overblijft. Wentel de gemarineerde tofoeblokjes door de maizena en bak ze 3-5 min. tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep de wortel, daikon, komkommer, sushigember, grapefruit, pitaja, appel en bosui in bergjes op een grote schaal, giet de dressing erover en bestrooi met de tofoe en het pindakruim.
Voedingswaarde
calorieën: 414kcal
eiwit: 10g
vet: 21g
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
Recepten: delicious.Australië, fotografie/styling: Mariannne Snel, bereiding: Bart Stuart