salade met tofoe, pruimendressing en pindakruim

salade met tofoe, pruimendressing en pindakruim
Recepten: delicious.Australië, fotografie/styling: Mariannne Snel, bereiding: Bart Stuart
lactosevrij
aantal 8 | bijgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | aziatisch, chinees, Chinese | lactosevrij
Een verrassende salade met zoet, zout, zuur en een tikje bitter. Een ideaal bijgerecht!
Voorbereiding45 minutes
uitlekken en marineren45 minutes
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 325 g tofoe
  • zonnebloemolie om te frituren
  • 12 wontonvelletjes, toko, diepvries, in driehoekjes gesneden
  • 2 el maizena
  • 100 g wortel, in reepjes gesneden
  • 100 g daikon, in reepjes gesneden
  • 100 g mini-komkommer, in reepjes gesneden
  • 50 g sushigember
  • 2 grapefruits, dik geschild, partjes eruit gesneden
  • 1 pitaja, drakenfruit, geschild, in stukjes
  • 1 granny smith-appel, in reepjes gesneden
  • 3 bosuitjes, in dunne reepjes

pruimendressing

  • 400 ml pruimensaus, toko
  • 100 ml sojasaus
  • 60 ml sesamolie, 6 el

pindakruim

  • 50 g zoute pinda’s fijn gehakt
  • 2 el wit sesamzaad
  • 1 el vijfkruidenpoeder

Instructies

  • Wikkel de tofoe in keukenpapier, leg op een bord, zet er iets zwaars op en laat 30 min. uitlekken. Snijd de tofoe in 2×2 cm-blokjes.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de pruimendressing, leng evt. aan met 1-2 el water om de dressing iets dunner te maken. Meng de helft van de dressing met de tofoe en laat 15 min. marineren.
  • Verhit voor het pindakruim een koekenpan en rooster hierin de pinda’s, het sesamzaad en vijfkruidenpoeder 3-5 min. tot het kruim lichtbruin is en lekker geurt. Schud op een bord en bewaar tot gebruik.
  • Verhit in dezelfde koekenpan een bodempje zonnebloemolie van 1 cm op hoog vuur. Frituur hierin de helft van de wontonvelletjes in ± 25 sec. goudbruin. Schep ze met een tang uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest van de wontonvelletjes bakt. Bestrooi licht met zout.
  • Schenk bijna alle olie uit de pan tot een klein laagje overblijft. Wentel de gemarineerde tofoeblokjes door de maizena en bak ze 3-5 min. tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schep de wortel, daikon, komkommer, sushigember, grapefruit, pitaja, appel en bosui in bergjes op een grote schaal, giet de dressing erover en bestrooi met de tofoe en het pindakruim.

Voedingswaarde

calorieën: 414kcal
eiwit: 10g
vet: 21g
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
Recepten: delicious.Australië, fotografie/styling: Mariannne Snel, bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer bijgerechten? Kijk even hier!