vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
indiaas |
vegetarisch
Liefhebber van kaas? Probeer eens paneer: witte Indiase kaas. Heerlijk in combinatie met linzen en een zoetzure mangochutney.
Ingrediënten
- 400 g paneer* in stukjes van 2 cm
- 1 el milde currypoeder*
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 ui in dunne ringen
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 400 g bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 2 el mangochutney
- 1 el appelciderazijn*
- 100 g jonge spinazieblaadjes naan en yoghurt, voor erbij
- ook nodig: keukenpapier
Instructies
- Doe de paneer in een kom en schep om met ½ el van de currypoeder en zout naar smaak.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paneer al omscheppend 2-3 min. tot het lichtgekleurd is. Laat de paneer uitlekken op keukenpapier en houd apart. Voeg 1 el olie toe aan de pan en bak er de ui 3-4 min. in tot hij zacht is. Voeg de paprika en knoflook toe en bak, af en toe omscheppend, 2-3 min.
- Voeg dan de linzen en de rest van de currypoeder toe. Bak nog 1-2 min., breng op smaak met zout en peper en verhit al omscheppend tot alles doorgewarmd en gemengd is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
- Meng voor de dressing de chutney, azijn en de overige 2 el olie en breng op smaak met zout en peper. Schep de spinazieblaadjes en de paneer door het warme linzenmengsel en sprenkel er de dressing over. Geef naan en yoghurt erbij.
Voedingswaarde
* Paneer is een stevige, witte Indiase kaas met een milde smaak, die zich goed leent om mee te koken. Te koop bij toko’s of kijk op deliciousmagazine.nl/paneer voor een recept.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kristine Duran-Thiessen. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!