Salade met ossenhaas en munt

Salade met ossenhaas en munt

aantal 4 | hoofdgerecht, voorgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Gek op de sterke smaken uit zuid-oost Azië? Chilipepers, limoen, citroengras, Thaise basilicum en munt… ze komen allemaal voorbij in deze knappe salade met ossenhaas.
Kooktijd30 minutes
Grillen4 minutes
Totale tijd34 minutes

Ingrediënten

  • 2 el jasmijnrijst
  • 2 chilipepers rood
  • el kokossuiker
  • 1 biolimoen rasp en het sap
  • 2 el vissaus
  • 4 banaansjalotten in dunne ringetjes
  • 1 stengel citroengras alleen de binnenste bladeren, in ragfijne ringetjes of geraspt
  • 1 snackkomkommer in lange schuine plakken geschaafd
  • 2 struikjes minipaksoi bladeren losgehaald, geblancheerd, uitgelekt
  • 100 g peultjes afgehaald, in reepjes, geblancheerd, uitgelekt
  • grote handvol van elk: Thais basilicum en muntblad
  • 1 el arachideolie
  • 400 g ossenhaassteak
  • 75 g pinda’s geroosterd, grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet een koekenpan op middel- hoog vuur en rooster de rijst al omscheppend 2-3 min. tot hij goud- geel en geurig is. Stamp de rijst in een vijzel met een stamper tot grof poeder; zet opzij.
  • Hak voor de dressing 1 chilipeper fijn en doe hem in een kom met kokossuiker, limoenrasp en -sap en vissaus en klop tot de suiker is opgelost. Zet opzij.
  • Snijd de overgebleven chilipeper in fijne ringetjes en doe ze in een grote kom. Voeg de sjalotringen, citroengras, komkommer, paksoi, peultjes, basilicum en munt toe en vermeng alles. Zet opzij.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de steak, regelmatig kerend in 3-4 min. rondom bruin. Leg hem op een met bakpapier beklede grillpan en rooster hem in nog
  • 6-8 min. medium/rood. Neem de pan van het vuur. Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Snijd het vlees in dunne plakken en doe ze met de helft van de gemalen rijst bij de salade. Roer het bakvocht uit de pan bij de dressing en meng deze door de salade. Schep hem op een serveer- schaal en bestrooi met de pinda’s en overgebleven gemalen rijst.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Valli Little Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!