aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
mediterraans |
Freekeh is een graansoort met een heerlijke bite die jong en groen wordt geoogst en vervolgens wordt geroosterd. Wij gebruiken ‘m het liefst in een salade met koriander en merguezworstjes.
Ingrediënten
- 200 g freekeh
- 250 g merguezworstjes
- 2 el olijfolie mild
- 2 aubergines in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 geroosterde gele paprika’s pot, in reepjes
- 3 stengels bleekselderij in boogjes
- 2 biolimoenen sap en rasp
- 5-6 el olijfolie extra vierge
- 150 g feta grof verkruimeld
- 2 bosjes koriander grofgesneden
Instructies
- Bereid de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat op een wijde schaal snel afkoelen.
- Druk uit de worstjes steeds een beetje vlees en rol tot gehaktballetjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 5 min. bruin en gaar. Schep ze uit de pan. Bak in het bakvet de aubergine in 5-6 min. gaar. Schep de knoflook erdoor en bak 1 min.
- Schep de merguezballetjes, de aubergine, paprika en bleekselderij door de freekeh. Voeg het sap en de rasp van de limoenen en de olijfolie erdoor. Schep ten slotte de feta, koriander en zout en peper naar smaak door de salade.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook lekker: Freekeh met zalm in honing-paprikaglazuur.