aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
mediterraans |
Freekeh is een graansoort met een heerlijke bite die jong en groen wordt geoogst en vervolgens wordt geroosterd. Wij gebruiken ‘m het liefst in een salade met koriander en merguezworstjes.
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
200gfreekeh
250gmerguezworstjes
2elolijfoliemild
2auberginesin blokjes
1teentjeknoflookfijngesneden
2geroosterde gele paprika’spot, in reepjes
3stengels bleekselderijin boogjes
2biolimoenensap en rasp
5-6elolijfolie extra vierge
150gfetagrof verkruimeld
2bosjes koriandergrofgesneden
Instructies
Bereid de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat op een wijde schaal snel afkoelen.
Druk uit de worstjes steeds een beetje vlees en rol tot gehaktballetjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 5 min. bruin en gaar. Schep ze uit de pan. Bak in het bakvet de aubergine in 5-6 min. gaar. Schep de knoflook erdoor en bak 1 min.
Schep de merguezballetjes, de aubergine, paprika en bleekselderij door de freekeh. Voeg het sap en de rasp van de limoenen en de olijfolie erdoor. Schep ten slotte de feta, koriander en zout en peper naar smaak door de salade.