Salade met frambozen, buffelmozzarella en groene asperges

Salade met frambozen, buffelmozzarella en groene asperges

vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | zomer | italiaans | vegetarisch
In de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag! 
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 125 g frambozen vers
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra virgine
  • 8 asperges groen
  • 150 g garden lettuce* groene eikenblad, rucola, veldsla, lollo rosso, romaine
  • 6 el kervel grof geplukt
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

  • Stamp de knoflook met een snufje zout fijn in de vijzel. Voeg 1/3 van de frambozen toe en stamp fijn. Roer de azijn en olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom.
  • Snijd het onderste harde stukje van de asperges en schil ze. Snijd ze in hele schuine plakjes van ½ cm dikte. Schep de asperges, sla en helft van de kervel om met de helft van de dressing. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  • Verdeel de salade over 4 borden bestrooi met de resterende frambozen. Scheur de mozzarella in reepjes en verdeel over de salade. Schep de rest van de dressing en kervel erover.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Garden lettuce is een naam voor een mengsel van diverse jonge slablaadjes. Je kunt ook een ander mengsel wat je lekker lijkt nemen.
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!