vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
zomer |
italiaans |
vegetarisch
In de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag!
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 125 g frambozen vers
- 1 el rode wijnazijn
- 4 el olijfolie extra virgine
- 8 asperges groen
- 150 g garden lettuce* groene eikenblad, rucola, veldsla, lollo rosso, romaine
- 6 el kervel grof geplukt
- 1 bol buffelmozzarella
Instructies
- Stamp de knoflook met een snufje zout fijn in de vijzel. Voeg 1/3 van de frambozen toe en stamp fijn. Roer de azijn en olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom.
- Snijd het onderste harde stukje van de asperges en schil ze. Snijd ze in hele schuine plakjes van ½ cm dikte. Schep de asperges, sla en helft van de kervel om met de helft van de dressing. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
- Verdeel de salade over 4 borden bestrooi met de resterende frambozen. Scheur de mozzarella in reepjes en verdeel over de salade. Schep de rest van de dressing en kervel erover.
Voedingswaarde
* Garden lettuce is een naam voor een mengsel van diverse jonge slablaadjes. Je kunt ook een ander mengsel wat je lekker lijkt nemen.
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!