glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
internationaal |
glutenvrij
Forel, spruitjes, zuurkool, gepocheerde eieren en avocado leveren samen deze spannende salade op. Maak er een romige dressing bij van eidooier, mosterd en citroensap en serveer de salade lauwwarm. Ook deze speltsalade maak je met gepocheerd ei & spruitjes & lekker veel groene kruiden!
Ingrediënten
- 60 g extra vergine/raw kokosolie
- 2 sjalotten in ringen
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 g spruitjes, in kleine stukjes gesneden
- 150 g zuurkool, uitgelekt
- 2 zachtgekookte eieren
- 4 gepocheerde eieren (zie tip hieronder), voor erbij
- 3 el citroensap
- 1 tl dijonmosterd
- 200 g warmgerookte forel in vlokken
Instructies
- Verhit de kokosolie in een koekenpan op matig vuur. Schep hierin de sjalot, knoflook en spruitjes om tot ze licht kleuren. Voeg zout en peper toe en schep de zuurkool erdoor. Houd warm.
- Halveer de zachtgekookte eieren. Schep de dooiers eruit. Snijd het eiwit in stukjes en schep dit door de spruitjes. Klop de dooiers met het citroensap, de mosterd en wat zout en peper tot een romige dressing. Sprenkel over de salade en serveer lauwwarm met de eieren, forel, avocado en slablaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 370kcal
eiwit: 23g
vet: 26g
koolhydraten: 9g
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!