aantal 4 | hoofdgerecht | | internationaal | glutenvrij
Forel, spruitjes, zuurkool, gepocheerde eieren en avocado leveren samen deze spannende salade op. Maak er een romige dressing bij van eidooier, mosterd en citroensap en serveer de salade lauwwarm.
Kooktijd:35 minuten
Totale tijd:35 minuten
EIEREN POCHEREN doe je zo: kies kakelverse eieren, die hebben steviger eiwit! Breng in een (hapjes)pan een laag water van 5 cm + evt. 1 el azijn aan de kook. Draai het vuur laag en houd het water tegen de kook aan. Pocheer de eieren één voor één. Breek een ei voorzichtig boven een kopje. Roer met een pollepel een kolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de kolk glijden. Door de kolk in het water blijft het eiwit bij de dooier. Pocheer het ei 2-3 min. Neem het met de schuimspaan uit de pan en leg het op een schone theedoek op een diep bord boven een pan heet water.
Wil het nog simpeler? Bekijk onze video delicious. helpt: ei pocheren.
recept Phoebe Wood fotografie Chris Court styling Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | salade met forel, zuurkool en gepocheerd ei