saffraanrisotto met mosselen

saffraan-risotto met mosselen
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | glutenvrij
Om optimaal te genieten van de smaak van saffraan wil je draadjes – de stampers van de Crocus sativus – weken in vocht, hier doen we dat in de bouillon voor de risotto. Zo geven de stampers naast een zoet, hooi-achtig aroma een prachtige goudgele kleur af.
kooktijd45 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 1 ½ l zelfgemaakte visbouillon
  • 1 tl saffraandraadjes
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 60 g boter
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden + extra voor erover
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 400 g arborio- of carnarolirijst
  • 125 ml witte wijn
  • 500 g panklare verse mosselen*
  • 4 el 20 g geraspte parmezaanse kaas
  • bladpeterselie, fijngesneden, voor erover

instructies

  • Breng de bouillon met de saffraan aan de kook, draai het vuur laag en houd de bouillon tegen de kook aan.
  • Verhit de olie en boter in een grote pan met zware bodem op matig tot hoog vuur. Voeg de lente-ui en knoflook toe en bak zachtjes 3-4 min. onder af en toe roeren.
  • Voeg de rijst toe en schep de korrels 2-3 min. door het uimengsel. Schenk de wijn erbij en laat al roerend 1-2 min. inkoken tot een kwart. Voeg een grote schep (± 250 ml) hete bouillon toe en roer tot deze bouillon is opgenomen voordat je weer een schep bouillon toevoegt. Ga zo door tot je nog maar 500 ml bouillon overhebt. Voeg alle mosselen en de rest van de bouillon toe. Roer tot de mosselen open gaan en tot je na 20-25 min. dikke, romige, beetgare risotto hebt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de risotto in diepe (warme) borden en verdeel er vlak voor serveren nog wat lente-ui en peterselie over.
Voedingswaarde:
calorieën: 611kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
* Kijk de mosselen vlak voor gebruik nog even na. Leg ze in ruim, koud stromend water in de gootsteen en gooi exemplaren die niet sluiten als je er een tik op geeft, weg.
RECEPTEN: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Hoe je de lekkerste risotto maakt? We geven tips in dit artikel.

saffraan-risotto met mosselen
RECEPTEN: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.