Sabayon met gebrand fruit

sabayon

aantal 4 | | doordeweeks, feestelijk, weekend | frans |
Tijdens de kerstdagen kun je wel wat extra hulp in de keuken gebruiken. De Cook Expert van Magimix hakt, pureert, kneedt, klopt, bakt, stooft en stoomt met een druk op de knop. Ideaal wanneer je meerdere handelingen tegelijk wilt uitvoeren, zoals bij het maken van deze sabayon.
kooktijd30 minutes

ingrediënten

  • rijpe mango geschild, in blokjes
  • 1 kleine rijpe papaja geschild, vruchtvlees in blokjes
  • 300 g verse ananas in dunne plakken, plakken in kwarten
  • 250 g blauwe of rode druiven gehalveerd, ontpit
  • 3 passievruchten gehalveerd, pulp eruit geschept
  • ook nodig: 4 platte wijde ovenschaaltjes

sabayon

  • 5 eidooiers
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • 100-200 ml witte dessertwijn bijv. beaume de venise of witte port

instructies

  • Verdeel het fruit mooi over de ovenschaaltjes en verdeel de passievruchtenpulp erover. Zet afgedekt tot gebruik weg.
  • Zorg dat de rvs kom heel schoon is. Doe voor de sabayon de eiwit klopper in de rvskom.
  • Voeg de eidooiers, suiker en het vanillemerg toe. Sluit af met de deksel. Stel het Expert-programma in op 15 min. snelheid 4 / 68°C. Druk op AUTO. Spatel het mengsel tussentijds van de wand van de kom.
  • Voeg na ± 5 min. de wijn langzaam toe via de opening in de deksel zodra de sabayon dikker van structuur wordt. Gebruik 100 ml wijn voor een dikke sabayon, meer voor een dunnere. Gebruik snelheid 5 als je kiest voor een sabayon met meer wijn.
  • Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi de fruitschaaltjes met wat poedersuiker en zet ze 2 richels van boven onder de grill. Laat het fruit net licht schroeien, pas op dat het niet te hard gaat.
  • Overgiet het gegrilde fruit met de sabayon en serveer de sabayon en serveer direct.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Delicious. samen met Magimix. Receptuur: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

sabayon