aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
|
Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor dit snelle eenpansgerecht. Ook handig: deze verrukkelijk ruikende en smakende Hongaarse rundergoulash kun je de avond ervoor al kan maken! Gek op stoven? Maak ook eens deze stoof van kippendij en abrikozen. Of bekijk ons stoofdossier voor tips & tricks.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 2 uien grofgesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 800 g rundersukade in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
- 2 paprika’s in reepjes
- 1 blikje tomatenpuree à 70 g
- 1 el paprikapoeder mild
- 2 tl karwijzaad
- 25 g bloem
- 1 blik gepelde tomaten à 400 g
- 1 rundvleesbouillontablet
- 1 laurierblad
- 1 bekertje zure room à 125 g
- 2 el peterselie fijngesneden
- 1 stokbrood volkoren
Instructies
- Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.
- Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein.Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.
- Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!