glutenvrij, vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht, lunchgerecht, salade, voorgerecht |
zomer, zomers |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dit imago te verlossen. Vijgen zijn juist de bom in deze royale zomersalade. Serveer het bij de bbq, als voorgerecht of op warme dagen als lunch.
Ingrediënten
- 2 bosjes rucola
- 1-2 el extra vergine olijfolie + extra om erover te sprenkelen
- 6 vijgen
- 35 g pitstachenoten, grof gehakt
- 3 el fijngesneden dille
- 50 g harde geitenkaas, dun geschaafd
zoetzure uien
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 grote rode uien in ringen van 1 cm dik
- 3 el fijne kristalsuiker
- 4 el (60 ml) balsamico-azijn
- 5 el (50 g) gedroogde zure kersen* of cranberry's
Instructies
- Verhit de olijfolie voor de zoetzure uien in een grote, diepe koekenpan op matig vuur. Voeg de uien toe, bestrooi ze met wat zout en versgemalen zwarte peper, en smoor ze afgedekt 20-25 min. tot ze heel zacht zijn. Voeg de suiker, azijn en kersen toe en verwarm ze 3-4 min. mee, tot de kersen zacht zijn en het azijnmengsel bijna helemaal is ingekookt. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.
- Leg de rucola op een schaal en schep om met wat van de olie. Verdeel de vijgen en de afgekoelde uien erover. Bestrooi met pistachenoten en dille. Besprenkel met nog wat olie en de rest van het azijnmengsel van de uien. Verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 213kcal
eiwit: 5g
vet: 12g
koolhydraten: 18g
* Gedroogde zure kersen zijn te koop bij de Midden-Oosterse winkel.
Recepten, bereiding: George Esdaile, Fotografie: Brett Stevens, Styling: Kirsten Jenkens
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!