aantal 4 |
hapje |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Dunne plakjes rosbief met een eenvoudige topping van paddenstoelen maak je af met een stevige rode wijndressing. Heerlijk met een glaasje rode wijn. Of voeg de rosbief toe aan deze luxe borrelplank met rauwe ham en droge worst.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 2 sjalotjes in ringetjes
- 250 g cantharellen, schoongemaakt en grotere exemplaren doormidden
- 8 krielaardappels, gekookt en in kwarten
- 3 takjes peterselie, fijngesneden + extra om te versieren
- 150 ml rode wijn
- 20 dun gesneden plakjes peperrosbief, op kamertemperatuur
Instructies
- Smelt op half hoog vuur 30 g boter in een hapjespan. Bak de sjalotjes 2 min., voeg dan de paddenstoelen en aardappels toe en bak al omscheppend ± 8 min. of tot de aardappels bruin zijn en de paddenstoelen gaar. Breng op smaak met peterselie, zout en versgemalen peper. Schep alles uit de pan en giet de rode wijn erin. Laat al roerend op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus. Neem van het vuur en klop de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Verdeel de rosbief en het paddenstoelenmengsel over 4 borden en geef de saus erbij. Bestrooi met wat extra zout en peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 220kcal
eiwit: 18g
vet: 15g
koolhydraten: 7g
Recepten en productie: Dosia Brewer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!