nr.1 foodmagazine

Roomvla-gembertrifle met mango

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
roomvla-gembertrifle met mango | delicious


aantal 10 | nagerecht | pasen | |
Deze roomvla-gembertrifle met mango is ideaal om je gasten te verrassen met een heerlijk nagerecht. Feestelijk en zo klaar! Tip: Je kunt de trifle’s ook als eenpersoonsporties in mooie glazen maken.
kooktijd40 minuten
Afkoelen2 uur
totale tijd2 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 500 ml melk vol
  • 1 vanillestokje in de lengte doormidden gesneden, merg eruit geschraapt
  • 20 g maïzena
  • 50 g kristalsuiker
  • 4 eierdooiers M
  • 2 mango’s eetrijp
  • 1 limoen bio
  • ½ gemberkoek
  • 400 ml slagroom
  • 50 g gekonfijte gember* in stukjes

instructies

  • Breng de melk tegen de kook aan met de vanillezaadjes en het -stokje. Laat ± 10 min. op heel laag vuur trekken. Meng in een kom de maïzena met 35 g suiker, voeg de eierdooiers toe en klop tot een glad mengsel.
  • Haal het vanillestokje uit de melk. Giet al kloppend met een garde scheut voor scheut de hete melk bij het eimengsel. Giet het terug in de pan en laat op middelhoog vuur onder telkens roeren tot vla binden. Doe de vlatest: de vla is klaar als je op de achterkant van een lepel met je vinger een streep kunt trekken die niet meer volloopt. Zie hieronder:
  • Neem van het vuur en dek af met plasticfolie. Laat in ± 2 uur helemaal afkoelen. Schil de mango’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers het sap uit. Meng in een schaal de mango met het limoensap en helft van de limoenrasp. Snijd de koek in reepjes. Verdeel de reepjes over de bodem van een grote glazen schaal. Houd wat mooie plakjes mango achter voor de garnering en verdeel de rest over de koek.
  • Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en het limoenrasp. Spatel een kwart van de slagroom samen met de stukjes gekonfijte gember door de afgekoelde vla. Schep de vla op de mango. Verdeel nu de rest van de slagroom over de vla en garneer met de overgebleven mango. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gekonfijte gember koop je bij notenwinkels en -kramen.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


roomvla-gembertrifle met mango | delicious