romige pasta met spinazie, pompoen & varkenshaas

Julie is dol op simpel en snel koken, maar wel met haar eigen, altijd opmerkelijke twists. Herfstgroenten als kool, spruitjes, pompoen en knolselderij zet ze vrolijk op het menu, en toe verwent ze iedereen met de chipolatapudding van haar opa.

Al haar recepten vind je nu in het nieuwe nummer van delicious. Bestel het magazine hier, zodat hij deze week nog bij je op de mat ligt.

Romige pasta met spinazie, pompoen & varkenshaas

aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Het geheime ingrediënt dat dit gerecht net even een onverwachtse kick geeft is olijventapenade. Dus heb je nog een potje staan in de koelkast? Doe een paar lepels door de pasta!
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 200 g flespompoen, in blokjes
  • 325 g varkenshaas 1 grote
  • 300 g pappardelle
  • 400 g spinazie, grof gehakt
  • 145 g zwarte olijventapenade
  • 100 ml slagroom
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 80 g walnoten, geroosterd

instructies

  • Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui ± 3 min. Voeg de flespompoen toe en bak ± 10 min. al omscheppend mee.
  • Verhit de overgebleven el olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 6-8 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie ± 5 min. rusten.
  • Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en houd 1⁄2 kopje kookvocht apart.
  • Voeg de spinazie in delen toe aan de pompoen en laat al omscheppend slinken. Roer de olijventapenade, slagroom en de Parmezaanse kaas door de groenten. Breng de saus op smaak met de citroenrasp en het -sap, peper en zout.
  • Snijd de varkenshaas in plakjes. Schep de pappardelle samen met wat kookvocht door de saus. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg de plakjes varkenshaas erbovenop. Garneer met walnoten.
Voedingswaarde:
calorieën: 909kcal
|
eiwit: 46g
|
vet: 52g
|
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
Tip: Lekker met fijngesneden peterselie.
RECEPTEN & FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: MEVROUW MEL | STYLING: INGRID VAN KURINGEN | ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN | KERAMIEK: MARJOKE DE HEER.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zin in een Thais gehaktgerecht? Maak larb!

RECEPTEN & FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: MEVROUW MEL | STYLING: INGRID VAN KURINGEN | ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN | KERAMIEK: MARJOKE DE HEER.