vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
|
vegetarisch
In deze quiche kun je prima restjes wintergroenten verwerken. Vervang een deel van de koolraap bijvoorbeeld door pastinaak, aardpeer of knolselderij. Ook spinazie of snijbiet zijn lekker in deze romige quiche.
Ingrediënten
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries*, ontdooid
- ± 700 g koolraap
- 250 ml crème fraîche
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 tl kerriepoeder
- ½ tl nootmuskaat gemalen
- ½ tl kruidnagel gemalen
- 1 tl anijszaad gemalen
- 1 tl kaneel gemalen
- 2 eieren
- 125 g jonge boerenkaas geraspt
- 3 el peterselie gesneden
- Ook nodig: 24 cm Ø quiche vorm of lage taartvorm, ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met de plakjes deeg, laat ze iets overlappen en druk aan, zodat er geen openingen zijn. Laat het teveel aan deeg over de vorm hangen. Rasp de koolraap grof en houd apart.
- Meng in een grote schaal de crème fraîche met de kno ook, specerijen, eieren, kaas en peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de koolraap erdoor.
- Schep het mengsel op de deegbodem. Vouw overhangend deeg eventueel terug en bak de taart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
- * Je kunt de plakjes deeg ook op elkaar leggen; draai elk volgend plakje wat je op het vorige plakje legt dan een kwartslag. Rol de 5 gestapelde plakjes op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een mooie ronde lap van 28-30 cm Ø, die in de vorm past. Snijd de randjes evt. netjes bij.
Voedingswaarde
Recepten, styling & bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!