In deze quiche kun je prima restjes wintergroenten verwerken. Vervang een deel van de koolraap bijvoorbeeld door pastinaak, aardpeer of knolselderij. Ook spinazie of snijbiet zijn lekker in deze romige quiche.
Voorbereiding20 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
Ingrediënten
5plakjesroomboterbladerdeegdiepvries*, ontdooid
± 700 gkoolraap
250mlcrème fraîche
1teenknoflookfijngesneden
1tlkerriepoeder
½tlnootmuskaatgemalen
½tlkruidnagelgemalen
1tlanijszaadgemalen
1tlkaneelgemalen
2eieren
125gjonge boerenkaasgeraspt
3elpeterseliegesneden
Ook nodig: 24 cm Øquiche vorm of lage taartvorm, ingevet
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met de plakjes deeg, laat ze iets overlappen en druk aan, zodat er geen openingen zijn. Laat het teveel aan deeg over de vorm hangen. Rasp de koolraap grof en houd apart.
Meng in een grote schaal de crème fraîche met de kno ook, specerijen, eieren, kaas en peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de koolraap erdoor.
Schep het mengsel op de deegbodem. Vouw overhangend deeg eventueel terug en bak de taart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
* Je kunt de plakjes deeg ook op elkaar leggen; draai elk volgend plakje wat je op het vorige plakje legt dan een kwartslag. Rol de 5 gestapelde plakjes op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een mooie ronde lap van 28-30 cm Ø, die in de vorm past. Snijd de randjes evt. netjes bij.