Deel maar uit! Want deze repen met friszoete frambozenjam moet iedereen proeven. Wedden dat je met een lege trommel naar huis gaat?
Voor nog meer uitdeel-inspiratie haal je nu het extra krokante-nummer van delicious. in huis. Ga voor retro gemberkoekjes, crunchy haver- en cornflakesrepen, smeltend zachte kokosblokjes of rol een verleidelijke choco-salami. Genoeg om weer een hele maand verrukkelijk te bakken.
Rogge-haverrepen met frambozenjam
aantal 12 |
gebak, zoet |
|
|
Heb je iets te vieren, maak dan deze repen die je makkelijk meeneemt en met liefde uitdeelt. De topping van rogge is heerlijk kruimelig en krokant!
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine, springvorm van 23 cm Ø, ingevet, bodem bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 150 g ijskoude boter, in blokjes
- 110 g fijne kristalsuiker
- 1 ei, losgeroerd
- 1/2 tl vanille-extract
- rasp van 1 biocitroen
- 250 g frambozenjam
- poedersuiker, om mee te bestuiven
rogge-havercrumble
- 130 g roggemeel
- 175 g ijskoude boter, in blokjes
- 80 g bruine basterdsuiker
- 60 g havervlokken
- 1 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe voor de bodem de bloem, 150 g boter en suiker in de keukenmachine en mix tot een fijn kruimelmengsel. Mix het ei en vanille-extract, de citroenrasp en een snuf zout erdoor, tot je een samenhangend deeg krijgt. Vorm er een schijf van, omwikkel met plasticfolie en leg ± 20 min. in de koelkast.
- Doe intussen voor de rogge-havercrumble het roggemeel en de 175 g boter in de keukenmachine en mix tot een kruimelmengsel. Mix de overige ingrediënten erdoor met de pulseerknop. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Neem het deeg uit de koelkast en rol het tussen 2 vellen bakpapier uit tot een deegcirkel van 23 cm Ø. Leg het deeg in de bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak in ± 30 min. lichtbruin. Neem uit de oven en laat ± 10 min. afkoelen.
- Bestrijk de deegbodem met de jam. Verdeel het crumblemengsel erover en bak in 40-50 min. goudbruin. Neem uit de oven, laat ± 30 min. afkoelen en opstijven, neem uit de bakvorm en bestuif met poedersuiker. Snijd in repen.
Voedingswaarde
calorieën: 429kcal
eiwit: 5g
vet: 21g
koolhydraten: 52g
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lekker lijstje: 11x gezonde koekjes