rogge-haverrepen met frambozenjam

rogge-haverrepen met frambozenjam
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.

Deel maar uit! Want deze repen met friszoete frambozenjam moet iedereen proeven. Wedden dat je met een lege trommel naar huis gaat?

Voor nog meer uitdeel-inspiratie haal je nu het extra krokante-nummer van delicious. in huis. Ga voor retro gemberkoekjes, crunchy haver- en cornflakesrepen, smeltend zachte kokosblokjes of rol een verleidelijke choco-salami. Genoeg om weer een hele maand verrukkelijk te bakken.

Bestel het magazine hier:

Rogge-haverrepen met frambozenjam

aantal 12 | gebak, zoet | | |

Heb je iets te vieren, maak dan deze repen die je makkelijk meeneemt en met liefde uitdeelt. De topping van rogge is heerlijk kruimelig en krokant!

Kooktijd:15

wachten + oven2 20

Totale tijd:2 35

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine, springvorm van 23 cm Ø, ingevet, bodem bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 150 g ijskoude boter, in blokjes
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei, losgeroerd
  • 1/2 tl vanille-extract
  • rasp van 1 biocitroen
  • 250 g frambozenjam
  • poedersuiker, om mee te bestuiven

rogge-havercrumble

  • 130 g roggemeel
  • 175 g ijskoude boter, in blokjes
  • 80 g bruine basterdsuiker
  • 60 g havervlokken
  • 1 tl kaneel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe voor de bodem de bloem, 150 g boter en suiker in de keukenmachine en mix tot een fijn kruimelmengsel. Mix het ei en vanille-extract, de citroenrasp en een snuf zout erdoor, tot je een samenhangend deeg krijgt. Vorm er een schijf van, omwikkel met plasticfolie en leg ± 20 min. in de koelkast.
  2. Doe intussen voor de rogge-havercrumble het roggemeel en de 175 g boter in de keukenmachine en mix tot een kruimelmengsel. Mix de overige ingrediënten erdoor met de pulseerknop. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  3. Neem het deeg uit de koelkast en rol het tussen 2 vellen bakpapier uit tot een deegcirkel van 23 cm Ø. Leg het deeg in de bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak in ± 30 min. lichtbruin. Neem uit de oven en laat ± 10 min. afkoelen.
  4. Bestrijk de deegbodem met de jam. Verdeel het crumblemengsel erover en bak in 40-50 min. goudbruin. Neem uit de oven, laat ± 30 min. afkoelen en opstijven, neem uit de bakvorm en bestuif met poedersuiker. Snijd in repen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 429 kcal
  • eiwit: 5 g
  • vet: 21 g
  • koolhydraten: 52 g

RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekker lijstje: 11x gezonde koekjes