rogge-haverrepen met frambozenjam

rogge-haverrepen met frambozenjam
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.

Deel maar uit! Want deze repen met friszoete frambozenjam moet iedereen proeven. Wedden dat je met een lege trommel naar huis gaat?

Voor nog meer uitdeel-inspiratie haal je nu het extra krokante-nummer van delicious. in huis. Ga voor retro gemberkoekjes, crunchy haver- en cornflakesrepen, smeltend zachte kokosblokjes of rol een verleidelijke choco-salami. Genoeg om weer een hele maand verrukkelijk te bakken.

Bestel het magazine hier:

Rogge-haverrepen met frambozenjam

aantal 12 | gebak, zoet | | |
Heb je iets te vieren, maak dan deze repen die je makkelijk meeneemt en met liefde uitdeelt. De topping van rogge is heerlijk kruimelig en krokant!
Kooktijd15 minutes
wachten + oven2 hours 20 minutes
Totale tijd2 hours 35 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine, springvorm van 23 cm Ø, ingevet, bodem bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 150 g ijskoude boter, in blokjes
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei, losgeroerd
  • 1/2 tl vanille-extract
  • rasp van 1 biocitroen
  • 250 g frambozenjam
  • poedersuiker, om mee te bestuiven

rogge-havercrumble

  • 130 g roggemeel
  • 175 g ijskoude boter, in blokjes
  • 80 g bruine basterdsuiker
  • 60 g havervlokken
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe voor de bodem de bloem, 150 g boter en suiker in de keukenmachine en mix tot een fijn kruimelmengsel. Mix het ei en vanille-extract, de citroenrasp en een snuf zout erdoor, tot je een samenhangend deeg krijgt. Vorm er een schijf van, omwikkel met plasticfolie en leg ± 20 min. in de koelkast.
  • Doe intussen voor de rogge-havercrumble het roggemeel en de 175 g boter in de keukenmachine en mix tot een kruimelmengsel. Mix de overige ingrediënten erdoor met de pulseerknop. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Neem het deeg uit de koelkast en rol het tussen 2 vellen bakpapier uit tot een deegcirkel van 23 cm Ø. Leg het deeg in de bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak in ± 30 min. lichtbruin. Neem uit de oven en laat ± 10 min. afkoelen.
  • Bestrijk de deegbodem met de jam. Verdeel het crumblemengsel erover en bak in 40-50 min. goudbruin. Neem uit de oven, laat ± 30 min. afkoelen en opstijven, neem uit de bakvorm en bestuif met poedersuiker. Snijd in repen.

Voedingswaarde

calorieën: 429kcal
eiwit: 5g
vet: 21g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekker lijstje: 11x gezonde koekjes