rogan josh curry met lamsvlees & aubergine

rogan josh curry met lamsvlees & aubergine
Recept: Phoebe Wood Fotografie: Chris Court Styling: Kirsten Jenkins
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | indiaas |
Door de specerijen is dit bij uitstek een gerecht voor een koude dag. Maak het de avond ervoor, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 4 el kokosolie
  • 1 aubergine, in 2 cm-blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 el verse gember, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 g mager lamsgehakt
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl mild (Kashmiri) chilipoeder
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • 5 kardemompeulen, geplet
  • 1 kaneelstokje
  • 4 el rogan josh currypasta*
  • 3 trostomaten, kleingesneden
  • korianderblad en tomatenblokjes, voor erover
  • gestoomde rijst naanbroodjes, limoenpartjes en yoghurt, voor erbij

Instructies

  • Verhit in de koekenpan 3 el van de kokosolie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de aubergine onder af en toe omscheppen in ± 10 min. bruin.
  • Verhit intussen de resterende eetlepel kokosolie in een grote, diepe koekenpan op matig vuur. Schep hierin de ui met de
  • gember en knoflook 3-4 min. om tot deze licht kleurt. Draai het vuur hoog, voeg het gehakt toe en bak het in ± 6 min. bruin en rul terwijl je het met een pollepel losbreekt. Voeg de specerijen en currypasta toe en laat het gehakt en de currypasta in 3-4 min. wat donkerder kleuren. Voeg de aubergine en tomaten toe, schep om, schenk er 125 m water bij en breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat 15-20 min. inkoken op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep in kommen, garneer met koriander en tomatenblokjes. Serveer met rijst, naanbroodjes, limoenpartjes en yoghurt.

Voedingswaarde

calorieën: 687kcal
eiwit: 34g
vet: 38g
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
* Rogan josh currypasta is een Indiase currypasta, te koop bij Aziatische en reguliere supermarkten.
Recept: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: alles over ras el hanout – de Noord-Afrikaanse blend die niet mag ontbreken in je specerijenrek