aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
indiaas |
Door de specerijen is dit bij uitstek een gerecht voor een koude dag. Maak het de avond ervoor, dan kunnen de
smaken goed intrekken.
Ingrediënten
- 4 el kokosolie
- 1 aubergine, in 2 cm-blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 3 el verse gember, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 500 g mager lamsgehakt
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl mild (Kashmiri) chilipoeder
- ½ tl gemalen kurkuma
- 5 kardemompeulen, geplet
- 1 kaneelstokje
- 4 el rogan josh currypasta*
- 3 trostomaten, kleingesneden
- korianderblad en tomatenblokjes, voor erover
- gestoomde rijst naanbroodjes, limoenpartjes en yoghurt, voor erbij
Instructies
- Verhit in de koekenpan 3 el van de kokosolie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de aubergine onder af en toe omscheppen in ± 10 min. bruin.
- Verhit intussen de resterende eetlepel kokosolie in een grote, diepe koekenpan op matig vuur. Schep hierin de ui met de
- gember en knoflook 3-4 min. om tot deze licht kleurt. Draai het vuur hoog, voeg het gehakt toe en bak het in ± 6 min. bruin en rul terwijl je het met een pollepel losbreekt. Voeg de specerijen en currypasta toe en laat het gehakt en de currypasta in 3-4 min. wat donkerder kleuren. Voeg de aubergine en tomaten toe, schep om, schenk er 125 m water bij en breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat 15-20 min. inkoken op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep in kommen, garneer met koriander en tomatenblokjes. Serveer met rijst, naanbroodjes, limoenpartjes en yoghurt.
Voedingswaarde
calorieën: 687kcal
eiwit: 34g
vet: 38g
koolhydraten: 50g
* Rogan josh currypasta is een Indiase currypasta, te koop bij Aziatische en reguliere supermarkten.
Recept: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: alles over ras el hanout – de Noord-Afrikaanse blend die niet mag ontbreken in je specerijenrek