Rode stekelvarkenpudding

Rode stekelvarkenpudding

lactosevrij
aantal 4 | dessert, nagerecht | feestelijk, kerst, weekend | hollands, nederlands |
De originele tekst uit Anna, de kleine keukenmeid (1870), Henriette Davidis: Neemt een vol kopje of een vierde pond griesmeel voor vier kleine gasten, twee kopjes met suiker gekookt of versch uitgeperst aalbessensap, vijf kopjes water en zooveel suiker als uwe moeder goedvindt. Laat nu het water met de suiker koken, strooit het griesmeel er in en roert, totdat het wat stijf geworden is. Giet dan het sap er over, laat het griesmeel nog eens doorkoken en vult daarmede vier kopjes, die vooraf met koud water omgespoeld moeten worden, zoo- als gij dat reeds geleerd hebt. Zijn de puddings geheel koud geworden, maakt ze dan van boven met een mesje los, keert ze op een bordje om en besteekt ze, even als in N. 7, met fijn gesneden amandelen. Eene saus hiervoor is onnoodig.
Kooktijd10 minutes
opstijven3 hours
Totale tijd3 hours 10 minutes

Ingrediënten

  • 45 g griesmeel
  • 100 g suiker
  • 250 ml rode-bessensap
  • handje geschaafde amandelen
  • 4 puddingvormjes (panna cotta-vormpjes)

Instructies

  • Meng het griesmeel met de suiker. Verhit het rode-bessensap met 250 ml water en strooi er zodra dit kookt het griesmeelmengsel in. Roer en laat heel zachtjes 2 min. koken. Spoel een vormpje om met koud water en giet de griesmeelpap erin. Dek af met plasticfolie, laat afkoelen en zet daarna minstens 3 uur in de koelkast.
  • Stort dan de pudding op een platte schaal of bord en besteek hem met amandelschilfers zo dat hij op een egeltje lijkt.

Voedingswaarde

calorieën: 203kcal
eiwit: 3g
vet: 3g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
Uit: Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland van Charlotte en Onno Kleyn. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!