aantal 4 | dessert, nagerecht | feestelijk, kerst, weekend | hollands, nederlands |
De originele tekst uit Anna, de kleine keukenmeid (1870), Henriette Davidis: Neemt een vol kopje of een vierde pond griesmeel voor vier kleine gasten, twee kopjes met suiker gekookt of versch uitgeperst aalbessensap, vijf kopjes water en zooveel suiker als uwe moeder goedvindt. Laat nu het water met de suiker koken, strooit het griesmeel er in en roert, totdat het wat stijf geworden is. Giet dan het sap er over, laat het griesmeel nog eens doorkoken en vult daarmede vier kopjes, die vooraf met koud water omgespoeld moeten worden, zoo- als gij dat reeds geleerd hebt. Zijn de puddings geheel koud geworden, maakt ze dan van boven met een mesje los, keert ze op een bordje om en besteekt ze, even als in N. 7, met fijn gesneden amandelen. Eene saus hiervoor is onnoodig.
Kooktijd:10 minuten
opstijven3 uur
Totale tijd:3 uur 10 minuten
Uit: Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland van Charlotte en Onno Kleyn.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | rode stekelvarkenpudding