risotto met venkel en citroen

risotto met venkel en citroen
RECEPTEN LUCY NUNES FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING DAVID MORGAN

In delicious.maart vind je de allerlekkerste recepten van over de hele wereld. Een voorproefje geven we hieronder. Reis met ons mee naar Italië en sla het magazine open voor de sensaties van Hongkong, Mexico, Japan, Thailand, India en de VS! Je koop het nummer in de winkel of onze webshop.

Risotto met venkel en citroen

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans |
Je hebt geen paspoort nodig om een wereldreis vol smaak te maken. Onze favoriete stop is Italië! Maak vandaag een heerlijke, romige risotto en bestrooi 'm met knapperige, goudbruine pijnboompitjes.
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 grote venkel, in dunne plakjes
  • 1 prei, witte deel fijngesneden
  • 380 g arboriorijst
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 liter hete kippenbouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt + extra voor erover
  • el citroensap
  • 50 g boter, in blokjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
  • fijngeraspte schil van 1 biocitroen

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de venkel en prei af en toe omscheppend ± 5 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de wijn toe en kook op laag vuur al roerend tot de wijn is verdampt.
  • Voeg 250 ml van de bouillon toe en kook, af en toe roerend, tot de bouillon is opgenomen. Blijf zo telkens 250 ml bouillon toevoegen tot de rijst in ± 20 min. net al dente is. Roer de Parmezaanse kaas en 1 el citroensap erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Smelt intussen de boter in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten en het venkelzaad toe en bak al roerend in ± 2 min. goudbruin. Doe in een kom en meng met de peterselie, citroenrasp en de resterende ½ el citroensap. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Verdeel de risotto over 4 kommen, besprenkel met het pijnboompitmengsel en bestrooi met de extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

calorieën: 697kcal
eiwit: 16g
vet: 28g
koolhydraten: 83g
auteur: delicious.
RECEPTEN LUCY NUNES, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!