Je hebt geen paspoort nodig om een wereldreis vol smaak te maken. Onze favoriete stop is Italië! Maak vandaag een heerlijke, romige risotto en bestrooi 'm met knapperige, goudbruine pijnboompitjes.
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
2elextra vierge olijfolie
1grote venkel,in dunne plakjes
1prei,witte deel fijngesneden
380garboriorijst
250mldroge witte wijn
1literhete kippenbouillon
50gParmezaanse kaas,fijn geraspt + extra voor erover
1½elcitroensap
50gboter,in blokjes
50gpijnboompitten
1tlvenkelzaad
1bosje platte peterselie,fijngesneden
fijngeraspte schil van 1biocitroen
Instructies
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de venkel en prei af en toe omscheppend ± 5 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de wijn toe en kook op laag vuur al roerend tot de wijn is verdampt.
Voeg 250 ml van de bouillon toe en kook, af en toe roerend, tot de bouillon is opgenomen. Blijf zo telkens 250 ml bouillon toevoegen tot de rijst in ± 20 min. net al dente is. Roer de Parmezaanse kaas en 1 el citroensap erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Smelt intussen de boter in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten en het venkelzaad toe en bak al roerend in ± 2 min. goudbruin. Doe in een kom en meng met de peterselie, citroenrasp en de resterende ½ el citroensap. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel de risotto over 4 kommen, besprenkel met het pijnboompitmengsel en bestrooi met de extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 697kcal
eiwit: 16g
vet: 28g
koolhydraten: 83g
auteur: delicious.
RECEPTEN LUCY NUNES, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING DAVID MORGAN