vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, najaar, voorjaar, weekend |
italiaans |
vegetarisch
Risotto koken vergt wat tijd en geduld, maar het eindresultaat is altijd verbluffend lekker. Varieer eindeloos met verschillende ingrediënten, maar maak vanavond eens deze met rode ui, gorgonzola en rucola.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 6 rode uien in halve ringen
- 300 g risotto
- 150 ml rode wijn
- 1 l groentebouillon
- 200 g gorgonzola piccante* in blokjes
- 75 g rucola
Instructies
- Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie. Schep de uienringen erdoor en bak 8-10 min. zachtjes. Schep regelmatig om. Roer de rijst door de uienringen en bak 2 min. tot de korrels glanzen en glazig zien. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan in 3 porties de bouillon toe. Laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je de volgende portie toevoegt. Kook de rijst zo in 15-20 min. beetgaar.
- Neem de risotto van het vuur en schep de helft van de gorgonzola erdoor. Laat de de rijst met de deksel op de pan 5 min. rusten. Schep de rucola door de risotto en schep de risotto op 4 borden. Verdeel er de rest van de gorgonzola en een straaltje lekkere olijfolie over. Bestrooi met peper naar smaak.
Voedingswaarde
* Of neem in plaats van gorgonzola piccante bijvoorbeeld magor, dat is zachter van smaak.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!