risonisalade met gemarineerde druiven

risonisalade met gemarineerde druiven
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKENS.
vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht | | | vegetarisch
Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Druiven, maar ook meloen, ananas en vijgen zijn juist de bom in royale zomersalades. Geef ze bij de bbq, als voorgerecht of serveer ze op warme dagen als lunch.
Kooktijd15 minutes
marineren1 hour
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 220 g risoni of orzo
  • 2 bossen groene asperges, in schuine stukken gesneden
  • 200 g sugarsnaps, afgehaald
  • 25 g bietenblad of spinazie
  • 100 g gorgonzola dolce, verbrokkeld
  • gemarineerde druiven
  • 350 g pitloze druiven, bijv. rode en blauwe
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl chilivlokken
  • rasp en sap van 1 biosinaasappel
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 60 ml rodewijnazijn
  • 4 el fijngesneden platte peterselie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gemarineerde druiven in een kom en voeg 1⁄2 tl zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Schep om en laat minstens 1 uur marineren. Laat de druiven uitlekken en vang de marinade op. Je kunt de druiven ook in de koelkast zetten en de marinade een hele nacht laten intrekken; neem de druiven ruim voor serveren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Kook intussen de risoni in licht gezouten water beetgaar in ± 6 min. of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep om met de helft van de opgevangen druivenmarinade en laat afkoelen.
  • Blancheer de asperges en sugarsnaps een paar minuten in licht gezouten kokend water tot ze knapperig gaar zijn en dompel ze direct onder in een kom ijskoud water. Laat uitlekken. Halveer de sugarsnaps in de lengte.
  • Schep de risoni vlak voor serveren om met de asperges en sugarsnaps. Schep op een schaal en voeg het bietenblad, gorgonzola en gemarineerde druiven toe. Sprenkel de rest van de druiven- marinade erover en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 470kcal
eiwit: 10g
vet: 27g
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKENS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: orzo! 4 recepten omdat er (bijna) geen beter comfort food is