rijstpudding met marsalakersen

rijstpudding met marsalakersen

glutenvrij
aantal 8 | nagerecht, zoet | feestelijk, kerst, weekend | italiaans | glutenvrij
Half rijst, half pudding: de rijst zakt, zodat je een laagje rijstebrij en daarop een laagje pudding krijgt. Zowel lauwwarm als koud heel lekker. Maak de pudding het liefst een dag van tevoren en zet hem een nacht in de koelkast.
En voor de afwisseling: rijst-roompudding met kokos.
Voorbereiding55 minutes
Kooktijd35 minutes
afkoelen1 hour 10 minutes
Totale tijd2 hours 40 minutes

Ingrediënten

  • 625 ml melk
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • 1 kaneelstokje
  • 125 ml slagroom
  • 190 g fijne kristalsuiker
  • 150 g arboriorijst
  • 8 grote eieren, losgeklopt
  • 4 el marsala
  • rasp van 1 citroen
  • 1 tl zoutvlokken
  • crème fraîche, voor erbij
  • een ovenschaal, inh. 2 l, ingevet

marsalakersen

  • 400 g diepvrieskersen
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 4 el marsala

Instructies

  • Verwarm in een steelpan met dikke bodem de melk met het vanillestokje en zaadjes, het kaneelstokje, de slagroom en suiker en roer op matig vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, neem van het vuur en laat 10 min. trekken.
  • Breng intussen een kleine steelpan met water aan de kook. Kook hierin de rijst in ± 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud af.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef de melk boven een kom. Bewaar het vanille- en kaneelstokje. Klop de eieren, marsala, het citroenrasp, de rijst en de zout- vlokken door de melk.
  • Schep het rijstmengsel in de ovenschaal en zorg dat de rijst goed is verspreid. Bak de rijstpudding 30-35 min. tot er grote lucht- bellen op het oppervlak verschijnen en de pudding in het midden wat wiebelig aanvoelt. Neem uit de oven en laat in 30 min. enigszins afkoelen.
  • Verwarm intussen in een steelpan de kersen met de suiker en marsala met het bewaarde vanille- en kaneelstokje op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat in ± 20 min. zonder roeren inkoken tot eenderde.
  • Serveer de rijstpudding lauwwarm of koud met de marsalakersen en crème fraîche.

Voedingswaarde

calorieën: 425kcal
eiwit: 12g
vet: 13g
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Recepten: Samantha Coutts. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!