De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

ricottataart met olijven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, hapje | feestelijk, kerst | internationaal | vegetarisch
De hartige variant van cheesecake! Wijntip: sauvignon blanc uit een koel klimaat, droge Duitse en Oostenrijkse riesling en Italiaanse friuli. En toe: ricotta-perentorta!
voorbereiding20 minuten
oven45 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 500 g ricotta
  • 200 g verse geitenkaas
  • 200 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g pitloze olijven, bijv. Taggiasche olijven
  • 5 eieren
  • zwarte peper en een snuf zeezout

instructies

  • Meng de kazen in de keukenmachine of in een beslagkom met een grote lepel. Snijd de olijven in kwarten en schep ze samen met de eieren door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout
  • Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm van ± 24 cm Ø goed in. Giet het beslag erin en bak de taart in ± 35-45 min. goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen en snijd dan pas in smalle stukken.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!