aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
amerikaans |
Kookgerei
- ook nodig: grillschaal
Ingrediënten
- 100 ml guinness (donker bier)
- 3 el chipotlesaus (pot)
- 5 el olijfolie
- 2 tenen knoflook gekneusd
- 3 takjes rozemarijn
- 4 ribeyes
- 1 venkel
- 1 aubergine
- 150 g sperziebonen
- 150 ml droge witte wijn
- 75 g kruidenboter
- 500 g zoete aardappels
- 25 g Parmezaanse kaas + extra om erover te strooien
Instructies
- Meng in een schaal het bier met de chipotlesaus, olijfolie, peper en zout. Snijd de knoflook in plakjes. Doe de knoflook met de rozemarijn bij de marinade. Leg het vlees in de marinade en marineer minstens 2 uur afgedekt op een koele plek.
- Snijd de venkel in reepjes en de aubergine in plakjes. Verdeel met de sperziebonen over 4 vellen aluminiumfolie. Vouw de folie iets omhoog en schenk de wijn erbij. Voeg de kruidenboter met zout en peper naar smaak toe. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat geen stoom kan ontsnappen.
- Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in 1 cm-frieten. Schep ze om met de laatste 3 el olijfolie. Doe de zoete aardappel in de grillschaal.
- Steek de bbq aan. Neem het vlees uit de marinade. Laat de marinade in een steelpan op hoog vuur tot eenderde inkoken. Rasp de kaas.
- Rooster de aardappels op de middel-hete bbq in ± 18 min. gaar. Schep ze regelmatig om. Leg ook de groentepakketjes op de bbq. Stoom de groenten in ± 15 min. gaar.
- Bestrooi de aardappel met de kaas en wat zout. Houd de aardappels en de groenten warm. Neem het vlees uit de marinade en grill op de hete bbq in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig.
- Leg het vlees op een schaal en schenk de ingekookte marinade erover. Serveer met de gestoomde groenten en de zoete-aardappelfriet, evt. bestrooid met wat extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 614kcal
eiwit: 28g
vet: 37g
koolhydraten: 34g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!