Redefine Flank Steak met rode portsaus

Redefine Flank Steak met rode portsaus
Redefine Meat

In samenwerking met Redefine Meat.

Het vernieuwende vlees van Redefine Meat wordt inmiddels omarmd door topchefs en slagers – en straks ook door jou, want met kerst zet je deze vega (!) biefstuk met rode portsaus moeiteloos op tafel.

Droom jij voor kerst van feestelijke gerechten, van sappige steak, elegante wellington tot geurige lamsragout? Maar kies je graag (vaker) voor een diervriendelijker, duurzamer en verrassend lekker alternatief? Redefine Meat biedt een nieuw vleesalternatief voor vleeseters, flexitariërs én vegetariërs.

Vlees voor een betere wereld

Vegetariërs heb je in vele vormen en maten; maar als we ze heel simplistisch opdelen, zou je kunnen zeggen dat er twee kampen zijn. Je hebt de vegetariër die nooit écht van vlees heeft gehouden en liever peulvruchten, grootse groenten en granen eet, zonder enige behoefte aan vleesvervangers. En je hebt de vegetariër die juist geobsedeerd is door vlees: iemand die vlees het meest fan-tas-tische eten vindt, maar zich ook zorgen maakt om het klimaat, dierenwelzijn en zijn of haar gezondheid.

Voor die laatste groep is er Redefine Meat: plantaardig vlees dat niet te onderscheiden is van echt vlees. Ze maken zelfs biefstuk! De textuur is ongekend vlezig, mals en sappig. Zelfs de grootste vleeseters kunnen nauwelijks het verschil proeven. Je bereidt het dan ook precies zoals je met ander vlees zou doen. Serveer het met chimichurri, bearnaisesaus of – om alvast in de feeststemming te komen – een rode portsaus.

Iedereen aan de kersttafel

Kerst! Heb je het kerstmenu al rond, de mooie schalen van zolder gehaald en je tafellakens gestreken? Of staat de cocktailshaker misschien klaar voor een minder traditioneel feest met een groep vrienden, margarita’s en taco’s met chipotle-glazed beef?

Het maakt niet uit in welke vorm je het feest giet: als je maar een moment creëert om met iedereen die je lief is rond de tafel te komen en samen een groot feestmaal te delen. Die traditie voelt voor iedereen vertrouwd en dierbaar – vooral als er voor iedereen iets lekkers op tafel staat.

Het moet niet zo zijn dat je als vegetariër of vegan een uitgeklede versie van het vleesgerecht voorgeschoteld krijgt. Daarom is Redefine Meat zo’n uitkomst: iedereen kan hetzelfde eten! Voor de kok van de avond is het bovendien een verademing, want het is al lastig genoeg om je gangen goed te timen, laat staan drie verschillende hoofdgerechten voor iedere dieetwens. Nu kun je je concentreren op één gerecht en zonder stress aanschuiven bij je gasten.

‘Biefstuk’ met rode portsaus

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | frans, hollands | vegetarisch

Helemaal vegetarisch, en vervang je de boter door olijfolie, dan ook nog eens veganistisch. Zo kan iedereen genieten van een feestmaal met kerst.

Kooktijd:35

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen Redefine Flank Steak (200 g), ontdooid
  • 150 ml port
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 sjalotten, grof gehakt
  • 30 gram boter
  • Tijm
  • Zout en peper, naar smaak

Instructies

  1. Maak de portsaus. Bak de sjalotten ongeveer 5 minuten in een pan met de helft van de boter, samen met een snufje tijm. Voeg de port en bouillon toe aan de pan met sjalotten. Verkruimel de ontbijtkoek in de pan en roer goed door totdat deze volledig is opgelost. Laat de saus vervolgens 15 tot 20 minuten zachtjes koken totdat hij iets is ingedikt.
  2. Bereid de Redefine Flank Steak. Verhit twee eetlepels olijfolie in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Wrijf de flank steak in met olijfolie, zout en peper. Schroei de steak in de hete pan ongeveer 3 minuten per kant tot zich een gekarameliseerde korts vormt (4 kanten, 12 minuten in totaal). Haal de gebakken steak uit de pan en snijd hem met de draad mee in plakjes. Zet opzij.
  3. Stel het gerecht samen. Leg de flank steak op een bord en besprenkel rijkelijk met portsaus. Serveer bijvoorbeeld met stoofperen, haricots verts en aardappelgratin.

Voedingswaarde

Recept & foto: Redefine Meat.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Benieuwd naar nog meer (kerst)recepten met Redefine Meat?

Scan de QR-code en je krijgt gratis het speciale Redefine Meat kookboek, of klik op deze link.