voor deze toetjes heb je geen espressomachine nodig: 3x zoet met filterkoffie

Barista’s weten het al jaren: licht gebrande bonen voor een pot filterkoffie zijn de bom! Waarom? De smaak is net zo vol, maar geeft ruimte aan de verborgen aroma’s van de koffieboon, denk aan citrus, tropisch fruit en zelfs suikerriet. Smaken die perfect passen bij een lekker dessert.

Tip: koop hele bonen en maal ze zelf. Nog beter is om koffie te kiezen die afkomstig is uit één regio (single origin) dus geen blends. Dat betekent dat de kwaliteit hoger ligt en de koffieboeren vaak een betere prijs krijgen.

Drip is hip, en nog meer over (filter)koffie lees je hier.

in koffie gepocheerde peren met ricotta
De Australische chef-kok Dan Hunter maakte een verrassend toetje, namelijk deze verrukkelijke in koffie gepocheerde peren met ricotta.
naar recept
peren-delicious
affogato met chocolade-koffieflikken
Koffie en vanille-ijs zijn een gouden combinatie! Deze affogato is dé perfecte afsluiter van een Italiaans diner en ook nog eens heel makkelijk om zelf te maken. Dubbel feest: er zit ook een beetje koffie door de chocoladeflikken.
naar recept
snelle ijskoffie maken
Is het echt zo makkelijk? Ja, het is echt. Het enige wat je nodig hebt zijn wat ijsblokjes, koffie en eventueel een smaakje of een scheutje melk.
naar recept
recept ijskoffie maken