glutenvrij, vegetarisch
aantal 1 |
drankje |
zomer |
|
glutenvrij, vegetarisch
Niets zo lekker als een glas ijskoude ijskoffie. Helemaal als -ie zelfgemaakt is. Dat is niet alleen lekkerder, het is ook hartstikke makkelijk én een stuk goedkoper. Win-win-win, dus! Zelf ijskoffie maken? Dit recept is supersnel!
kooktijd5 minuten
totale tijd5 minuten
ingrediënten
- 1 hand ijsblokjes , genoeg om een glas te vullen
- 1 kopje filterkoffie
- 1-2 tl koffiesiroop (optioneel)
- 100 ml (plantaardige) melk (optioneel)
instructies
- Doe de ijsblokjes in een glas en laat het glas een paar minuten koelen in de ijskast.
- Giet hierop de koffie zodat deze direct afkoelt. Dit is de basis van ijskoffie.
- Houd je van een smaakje in je koffie? Giet dan nu siroop naar smaak bij de koffie. Roer voorzichtig met een lepeltje.
- Houd je van melk in je koffie, bijvoorbeeld een cappuccino of latte? Schuim dan jouw favoriete (plantaardige) melksoort op zoals je normaal zou doen en giet het op de koffie.
auteur: Liselotte Legebeke
IJskoffie maken
Is het echt zo makkelijk? Ja, het is echt. Het enige wat je nodig hebt zijn wat ijsblokjes, koffie en eventueel een smaakje of een scheutje melk. Wil je het net even anders? Vervang de koffie dan voor matcha, losgeklutst met een scheutje heet water. Ben je een echte zoetekauw? Probeer dan eens dalgonakoffie, dé koffietrend van 2020. Liever thee? Dan kun je natuurlijk genieten van zelfgemaakte ijsthee. Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!