aantal 4 |
bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers |
frans, italiaans |
bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers |
frans, italiaans |
Waarom zou je voor doodgewone pasta in een pastasalade kiezen, als je ook voor zalige, gevulde pastakussentjes kunt gaan? We zijn Janneke Philippi eindeloos dankbaar voor deze slimme twist, want met ravioli blaas je zo'n beetje iedere salade heerlijk nieuw leven in.
Deze kruising tussen een niçoise en een pastasalade staat deze zomer dus bij ons op repeat. Bij jou ook?
Ingrediënten
- 300 g sperziebonen
- 500 g koelverse ravioli met ricotta
- 2 el rodewijnazijn
- 100 g eikenblad-slamelange
- 290 g tonijnstukken in olijfolie* (2 blikjes)
- 400 g artisjokharten 1 blik, uitgelekt, gehalveerd
- 1 rode ui in dunne halve ringen
- 100 g zwarte olijven
- 1 el kappertjes uitgelekt
- 2 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
Instructies
-
Verwarm de oven op 220°C.
-
Maak de sperziebonen schoon en meng ze op een met bakpapier belegde bakplaat met de 2 el olijfolie. Rooster de sperziebonen in de voorverwarmde oven in 15 min. beetgaar.
-
Kook intussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop intussen een vinaigrette van de rode wijnazijn, mosterd en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de sla over 4 borden. Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan en leg op de sla. Laat de tonijn uitlekken, en verdeel met de artisjokharten, uiringen, olijven en kappertjes over de borden. Besprenkel met de vinaigrette.
Voedingswaarde
calorieën: 690kcal
eiwit: 34g
vet: 38g
koolhydraten: 49g
*Kies voor duurzame tonijn met het MSC- keurmerk, liefst lijngevangen.
LIEVER GEEN TONIJN? Vervang tonijn door 6 in partjes gesneden gekookte eieren
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI .
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!