ramen met japanse omelet & chili-crispolie

ramen met japanse omelet & chili-crispolie
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, soep |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
lactosevrij, vegetarisch
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snelle(re) ramen met japanse omelet & chili-crispolie.
Totale tijd1 hour

Kookgerei

  • ook nodig: vierkante of rechthoekige koekenpan of gewone koekenpan

Ingrediënten

  • 1 Saitaku ramenkit
  • 6 eieren losgeroerd
  • 2 el suiker
  • 1 el mirin
  • 2 el sojasaus
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 blikje babymais
  • 200 g sojabonen
  • 2 bosuien in schuine ringetjes gesneden

chili-crispolie

  • 200 ml milde olijfolie
  • 2 el gedroogde chiliflakes
  • 2 verse chilipepers fijngesneden
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 el sesamzaad
  • 1 teen knoflook fijngesneden

Instructies

  • Verwarm 1 el zonnebloemolie in een steelpan en voeg de chiliflakes en rode peper toe. Bak 2 min. op middelhoog vuur, maar laat het mengsel niet bruin worden.
  • Voeg de 200 ml olijfolie toe en verwarm op laag vuur. Laat de specerijen 30 min. in de olie trekken.
  • Verwarm in een kleine koekenpan 1 el zonnebloemolie en bak hierin de sjalot, sesamzaad en knoflook krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng voor de Japanse omelet, de eieren met de suiker, mirin en sojasaus. Verhit 1 el zonnebloemolie in de koekenpan en schenk hierin zoveel eimengsel dat de bodem nét bedekt is. Laat op laag vuur stollen, de omelet mag niet bruin worden en het bovenste laagje moet vloeibaar blijven.
  • Rol terwijl de omelet nog in de pan ligt voorzichtig op, op 2 cm na. Schuif naar de andere kant en voeg een nieuw laagje eimengsel toe aan de pan. Laat weer gaar worden en rol weer op. Herhaal deze stappen tot het eimengsel op is.
  • Haal de omelet uit de pan en leg op een bord. Laat afkoelen en snijd er plakjes van 2 cm van.
  • Bereid de soepbasis en noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de babymais uitlekken en snijd ze evt.
  • Voeg het krokante sjalotmengsel toe aan de chili-olie.
  • Verdeel de noedels, omelet, babymais, sojabonen en bosui over diepe kommen. Giet de bouillon in de kommen, garneer met de zeewier-sesammix en sprenkel er een el chili-crispolie over.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: JESSICA LEK | SERVIES: KERAMIEK KANTOOR

Snelle ramen maken

Dan nog even wat recht zetten: ramen is de naam van een Japans noedelgerecht en niet de noedels zelf. En dat gerecht is helemaal de bom. Overal schieten ramen-restaurants als paddenstoelen uit de grond.

Hoofdrolspeler van ramen is de broth, ofwel bouillon. Die bouillon bestaat uit dashi waaraan varkensvlees, bijv. char siu en -botten of kippenvlees en -botten worden toegevoegd. Om zelf ramen te maken, heb je flink wat tijd nodig, want deze soep wordt úren gekookt, net zo lang tot de smaak heel intens is.

Heb je nu niet zoveel tijd of zin in een lange kooksessie, dan zijn de kits en producten van Saitaku een geweldige optie. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is je gerecht aftoppen met heerlijke verse ingrediënten als: uitjes, omelet, sesamzaad, sojabonen of zeewier.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!