aantal 4 | hoofdgerecht, soep | doordeweeks, weekend | aziatisch | lactosevrij, vegetarisch
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snelle(re) ramen met japanse omelet & chili-crispolie.
Totale tijd:1 uur
FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: JESSICA LEK | SERVIES: KERAMIEK KANTOOR
Dan nog even wat recht zetten: ramen is de naam van een Japans noedelgerecht en niet de noedels zelf. En dat gerecht is helemaal de bom. Overal schieten ramen-restaurants als paddenstoelen uit de grond.
Hoofdrolspeler van ramen is de broth, ofwel bouillon. Die bouillon bestaat uit dashi waaraan varkensvlees, bijv. char siu en -botten of kippenvlees en -botten worden toegevoegd. Om zelf ramen te maken, heb je flink wat tijd nodig, want deze soep wordt úren gekookt, net zo lang tot de smaak heel intens is.
Heb je nu niet zoveel tijd of zin in een lange kooksessie, dan zijn de kits en producten van Saitaku een geweldige optie. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is je gerecht aftoppen met heerlijke verse ingrediënten als: uitjes, omelet, sesamzaad, sojabonen of zeewier.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | ramen met japanse omelet & chili-crispolie