aantal 6 |
hoofd, hoofdgerecht |
familietijd, herfst, najaar, weekend, winter |
italiaans |
hoofd, hoofdgerecht |
familietijd, herfst, najaar, weekend, winter |
italiaans |
Een goede ragù laat pasta en polenta meteen stralen. Maak deze ragù van pancetta, varkenssaucijs en witte bonen met polenta en pecorino daarom op een gure dag. Het is de beste remedie tegen kouden handen en hongerige magen! Glaasje rood erbij en niemand kan je meer wat maken.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 300 g pancetta zonder zwoerd, in reepjes
- 2 kleine rode uien, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 3 el fijngesneden verse oregano
- 3 el fijngesneden peterselie + extra peterselie blaadjes voor erover
- 800 g varkenssaucijzen met venkelzaad, vel eraf gehaald, verbrokkeld
- 3 el tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- 1 l passata
- 800 g witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- gare polenta en fijngeraspte pecorino, voor erbij
Instructies
-
Verhit de olie in een grote (braad)pan op hoog vuur. Schep hierin de reepjes pancetta om tot ze bruin beginnen te kleuren en voeg dan de uien, knoflook en kruiden toe. Roer nog 5-6 min. op halfhoog vuur tot de uien en knoflook glazig zijn.
-
Voeg het saucijzenvlees toe en bak het in 4-5 min. rul terwijl je het losbreekt met een pollepel. Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerend in 30 sec. karamelliseren. Roer de bouillon en passata erdoor en breng aan de kook.
-
Draai het vuur wat lager en laat de ragù op matig vuur 25-30 min. inkoken. Voeg de bonen en zout en peper naar smaak toe en breng opnieuw aan de kook. Verdeel de gare polenta over kommen en schep de ragù erover. Bestrooi vlak voor serveren met pecorino en peterselieblaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 869kcal
eiwit: 49g
vet: 44g
koolhydraten: 62g
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!