raapstelenstamppot

raapstelenstamppot
glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | nederlands | glutenvrij
Door de raapstelen op het laatst door de warme puree te scheppen, behouden de frisgroene steeltjes hun lekkere knak. Janneke gebruikt voor stamppot vaak volle melk in plaats van crème fraîche. Dat geeft net zo'n romige smaak.
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 1 ½ kg kruimige aardappels
  • 200 g chorizo
  • 150 g zwarte olijven zonder pit
  • 200 g raapstelen
  • 200 ml volle melk
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in een bodempje water met zout in 20 min. met deksel op de pan gaar.
  • Snijd de chorizo in blokjes en hak de olijven grof. Snijd de uien fijn.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo met de olijven in 5 min. knapperig uit. Voeg de ui toe en bak in 5-6 min. zachtjes gaar. Snijd de worteltjes van de raapstelen en hak de raapstelen grof.
  • Giet de aardappels af. Stamp ze met de melk tot smeuïge puree. Schep het chorizomengsel met het bakvet door de stamppot. Doe de raapstelen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 663kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 80g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Deze 37x vega recepten staan in 30 minuten op tafel

Liever alles op één plaat uit de oven? Deze ovenschotel met garnalen met tomaatjes, spinazie en feta is dan precies wat je zoekt.

raapstelenstamppot
R+B+S: Janneke Philippi | F: Serge Philippi