Quinoa-‘risotto’ met kip en champignons

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
quinoa risotto met kip en champignon


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Vandaag vervangen we risotto eens door quinoa. En dat smaak net zo lekker! Is er geen snijbiet verkrijgbaar? Kijk onderaan het recept voor alternatieven! Bekijk het recept voor caribische quinoa salade eens.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 300 g quinoa supermarkt of natuurwinkel
  • 400 g champignons
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 chilipepers gedoogd, fijngehakt
  • 2 el olie
  • 100 ml wijn droog, wit
  • 700-800 ml groentebouillon heet, van tablet
  • 200 g kipfilet in reepjes
  • 500 g snijbiet* blad en stelen, in repen van 3 cm
  • 1 el boter
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt + extra voor erbij
  • 4 el bladpeterselie fijngehakt

instructies

  • Was de quinoa goed en laat uitlekken in een zeef.
  • Snijd 125 g champignons in kleine stukjes, halveer de rest of snijd grotere in vieren. Bak de ui, knoflook, chilipeper en fijngesneden champignons zachtjes ( 5 min. op matig vuur in de olie in een grote pan. Voeg de quinoa toe en bak deze even mee zodat die warm wordt. Schenk de wijn in de pan en laat deze al roerend verdampen. Schenk 700 ml bouillon erbij en kook de quinoa zonder deksel op de pan in ( 15 min. gaar, roer af en toe. Voeg evt. meer bouillon toe wanneer de quinoa te droog wordt.
  • Bestrooi de kipreepjes met zout en peper. Roer de snijbiet en kip na ( 10 min. door het gerecht zodat ze nog 5 min. mee kunnen garen.
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignonhelften en -kwarten ( 3 min. en breng op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de geraspte Parmezaan en bladpeterselie door de quinoa. Breng op smaak met weinig zout en peper. Serveer de quinoa met de gebakken champignons en de extra Parmezaan.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Snijbiet is een bladgroente die in Nederland niet altijd even makkelijk te krijgen is. Jammer, want de smaak, die doet denken aan een combinatie van spinazie en bieten, is verrukkelijk. In plaats van snijbiet kun je in dit gerecht ook wilde spinazie gebruiken of fijngesneden rode bieten of grofgesneden raapstelen of zomerpostelein.
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


quinoa risotto met kip en champignon