aantal 4 |
hoofdgerecht, lunch |
|
frans |
vegetarisch
Geen tijd om lang in de keuken te staan? Deze verrukkelijke quiche met witlof en abdijkaas maak je in 30 minuten, de oven doet de rest. Maak de quiche in een ovenbestendige pan, zodat je 'm meteen op tafel kan zetten. Easy en lekker comfortfood.
Kooktijd30 minutesminutes
oven40 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenbestendige (gietijzeren) pan van 24 cm Ø, ingevet of gebruik een quichevorm van 24 cm Ø
Ingrediënten
6plakjesroomboterbladerdeeg(diepvries)
500gwitlof
2elolijfolie
2tlvloeibare honing
1tlvenkelzaad
3eieren
75mldonker bier
75mlslagroom
100ggeraspte abdijkaas
3takjes tijm
1kleine handappel
Instructies
Laat de deegplakjes op kamertemperatuur ontdooien. Maak de witlof schoon en halveer de stronkjes in de lengte. Verwarm de oven voor op 200oC. Verhit iets onder het midden van de oven een bakplaat mee.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de witlof in 8 min. beetgaar. Stapel de deegplakjes en rol ze uit tot een zo rond mogelijke deeglap van 30 cm Ø. Bekleed de vorm met het deeg, rol overhangend deeg terug.
Besprenkel de witlof met de honing en strooi het venkelzaad erover. Bak de witlof nog 1-2 min. aan elke kant.
Klop de eieren los met het bier en de slagroom. Klop de kaas en de blaadjes van de takjes tijm erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de appel met schil in partjes van ± 1 cm.
Verdeel de witlof met de appel over de deegbodem. Schenk het ei-kaas- mengsel erover. Bak de quiche op de bakplaat in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
calorieën: 550kcal
eiwit: 16g
vet: 37g
koolhydraten: 35g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
TIP Laat de quiche afkoelen tot kamertemperatuur, snijd in blokjes en neem mee voor onderweg.