Groente van de koude grond zijn in de winter favoriet! Kool als rode en witte kool, savooie- kool, boerenkool, cavolo nero, broccoli: we lusten het allemaal. Ook maken we ruimte voor winterwortel, knolselderij, pastinaak, pompoen en bietjes. Deze puree met roodbaars geef je een extra hartige smaak door met de sjalot en dragon nog 75 g chorizo- of pancettablokjes mee te bakken.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
± 1kgknolselderij
± 500gpastinaak
4takjes dragon
500groodbaarsfilet
1grote sjalot,fijngesneden
125gcrème fraîche(1 bekertje)
1-2elcitroensap
50gboter
Instructies
Schil de knolselderij en de pastinaak en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes dragon. Kook de knolselderij met de pastinaak en dragontakjes in een laagje water met wat zout afgedekt gaar in ± 15 min.
Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de roodbaarsfilet met zout en peper. Bak de visfilets in 2-3 min. per kant mooi bruin en net gaar. Neem de roodbaars uit de pan en houd onder een deksel warm.
Smelt in dezelfde pan de resterende 25 g boter. Voeg de sjalot en dragon- blaadjes toe en bak 3 min. zachtjes. Voeg zout, peper en wat citroensap naar smaak toe.
Giet de knolselderij met pastinaak af. Haal de dragontakjes eruit. Doe de groente met de crème fraîche terug in de pan en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Schep de knolselderij-pastinaakpuree op 4 borden. Leg de roodbaarsfilet erop. Schep de dragonboter over de vis en bestrooi met peper naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 507kcal
eiwit: 33g
vet: 24g
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK.