vegetarisch
aantal |
zoet |
doordeweeks, najaar, weekend |
frans |
De traditionele chocolademousse komt uit Frankrijk en wordt gemaakt van eieren en chocolade. Deze pure chocolademousse is zacht en romig. Zin in een ander toetje met chocolade? Deze chocolade-vanillelolly’s zijn ook lekker!
Ingrediënten
- 180 g chocolade puur, in stukjes
- 100 g boter in blokjes
- 2 eieren gesplitst
- 75 g kristalsuiker fijn
- 3 el irish cream likeur slijter
- 200 ml slagroom
- 3 el poedersuiker gezeefd cacaopoeder om te bestrooien
Instructies
- Smelt de chocolade met de boter en 80 ml water in een hittebestendige kom op een pan met zacht kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Roer het chocolademengsel glad, neem de kom van de pan af en laat iets afkoelen. Klop de eiwitten met de mixer tot zachte pieken.
- Klop in een andere kom de eierdooiers met de kristalsuiker dik en romig en schep het chocolademengsel en de likeur erdoor. Vouw een derde van het eiwit erdoor en vouw er dan voorzichtig de rest van het eiwit door. Verdeel het mengsel over vier potjes of glaasjes en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom met de poedersuiker met de mixer tot zachte pieken.
- Schep vlak voor het serveren een toef room op elk potje en strooi wat cacaopoeder over de pure chocolademousse.
Voedingswaarde
Tip: serveer met muntblaadjes!
Recepten en bereiding: Valli Little, Sarah Randall en Mickael Weiss. Fotografie: Andy Lewis, Brett Stevens, Berni Smithies. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!