Pruimenchutney

Pruimenchutney

aantal 500 | bijgerecht | weekend | |
delicious. lezeres Ria: ‘Heb je voor mij een paar goede recepten om mango chutney te maken?’ Culinair redacteur Trudelies Schouten: ‘Onze Eke Marien, die momenteel de Hollandse pot in delicious doet, heeft ooit ook een serie Cook & Chemist in ons blad gemaakt, samen met Jan Groenewold. Hij heeft daarin ook een keer het thema chutney behandelt. Ze geven hier een recept voor pruimenchtuney:
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 500 g pruimen vers, ontpit, in stukjes
  • 250 g appels in stukjes
  • 6-12 tenen knoflook geplet
  • 500 g basterdsuiker lichtbruin
  • 250 g basterdsuiker donkerbruin
  • 3 tl gemberpoeder
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 250 g rozijnen
  • 150-175 ml azij

Instructies

  • Zorg ervoor dat de potten en deksels, uitgekookt in kokend water met een lepeltje soda en nagespoeld met kokend water, goed schoon zijn. Breng in een ruime rvs, of geemailleerde pan (geen metaal wat met zuur reageert) alle ingredienten langzaam onder af en toe roeren aan de kook. Laat de chutney 10 min. zachtjes doorkoken. 
  • Schenk dan in de schone potten, draai de deksels er goed op en laat omgekeerd afkoelen. De chutney blijft zeker 1 jaar goed, sterker nog, door in ieder geval 2-3 maanden te laten staan in koele droge donkere ruimte wint die aan smaak.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Eenmaal geopend in de koelkast nog een paar maanden houdbaar.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!