Ja, probeer het maar eens drie keer snel achter elkaar te zeggen: procureurrollade, procureurrollade, procruolade… Hoe ingewikkeld de naam ook klinkt, het recept zelf is verrassend makkelijk.
Maar wat verwacht je anders van Janneke Philippi dan makkelijke, straightforward maar heerlijke gerechten? Voor deze rollade hoef je nog geen uur te werken – de rest is geduld. Perfect voor een kerstdiner, want die dag is meestal al druk genoeg.
Wil je meer makkelijke maar indrukwekkende kerstgerechten? Neem dan een kijkje in ons nieuwste kerstnummer, de december editie! Bestel hem hier of haal het nummer in je lokale supermarkt!
aantal 6 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | duits | glutenvrij, lactosevrij
Voorbereiden – Maak de rollade tot 2 dagen eerder t/m stap 5.
Kookgerei
- keukentouw
- braadslee
Ingrediënten
- 800 g hokkaido-pompoen, ½ kleine, ongeschild, in 1 cm-blokjes
- 4 el olijfolie
- 75 g pancetta, in blokjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 takje salie, blaadjes fijngesneden
- 50 g walnoten, fijngehakt
- 50 g oude geitenkaas, geraspt
- 1 kg procureur
- 25 g rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, besprenkel met 1 el olijfolie en schep om. Rooster ± 15 min. in de oven zacht.
- Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de pancetta in ± 4 min. zachtjes uit. Voeg de sjalot, knoflook en salie toe en bak nog ± 2 min.
- Schep de pompoenblokjes (± 250 g), het pancettamengsel met bakvet, de walnoten en kaas in een kom goed om, zodat een grove puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de vulling op een vel vershoudfolie in een dikke baan, iets korter dan de lengte van het vlees. Rol op als een snoepje. Laat de vulling minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
- Snijd de procureur als een boek open. Leg de vulling er in het midden op en vouw het vlees er vanaf een kortere kant omheen. Bind het vlees met keukentouw op tot een rollade. Bestrooi met peper en zout en bestrijk met de laatste 2 el olijfolie. Leg de rollade in de braadslee en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Haal de rollade ± 30 min. voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de procureur in de oven in ± 45 min. bruin en gaar. Laat het vlees uit de oven ± 10 min. onder aluminiumfolie rusten. Snijd in plakken en leg op een schaal met wat rucola.
Voedingswaarde
- calorieën: 466 kcal
- eiwit: 33 g
- vet: 35 g
- koolhydraten: 4 g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, FOODSTYLING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: appel-kaneelrollade