Preisoep met zalm

Preisoep met zalm

aantal 4 | lunchgerecht, soep, voorgerecht | doordeweeks | |
Eén pan en maar vijf ingrediënten heb je voor dit gerecht nodig. Nog een voordeel: de preisoep staat in no time op tafel. Nog meer smaak? Maak dan je eigen vis- of kippenbouillon om het water te vervangen.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 400 g aardappels vastkokende, geschild
  • 30 g roomboter of margarine
  • 400 g zalmfilet
  • 600 g prei fijngesneden in halve ringen
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • Snijd de aardappels in blokjes van ± 1 cm. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de prei hierin ± 5 min. Voeg de aardappelblokjes en 1 l water toe. Voeg naar smaak zout toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de room toe en laat de soep ± 20 min. zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. 
  • Snijd de zalm in repen van ± 2 cm breed en roer ze door de soep. Laat nog ± 5 min. zachtjes koken, tot de zalm gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep over 4 (voorverwarmde) diepe borden en serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!