aantal 4 |
lunchgerecht, soep, voorgerecht |
doordeweeks |
|
Eén pan en maar vijf ingrediënten heb je voor dit gerecht nodig. Nog een voordeel: de preisoep staat in no time op tafel. Nog meer smaak? Maak dan je eigen vis- of kippenbouillon om het water te vervangen.
Ingrediënten
- 400 g aardappels vastkokende, geschild
- 30 g roomboter of margarine
- 400 g zalmfilet
- 600 g prei fijngesneden in halve ringen
- 125 ml slagroom
Instructies
- Snijd de aardappels in blokjes van ± 1 cm. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de prei hierin ± 5 min. Voeg de aardappelblokjes en 1 l water toe. Voeg naar smaak zout toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de room toe en laat de soep ± 20 min. zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn.
- Snijd de zalm in repen van ± 2 cm breed en roer ze door de soep. Laat nog ± 5 min. zachtjes koken, tot de zalm gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep over 4 (voorverwarmde) diepe borden en serveer direct.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!