glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
brits |
glutenvrij
Romige vis met witte wijn en een krokant aardappeldakje: dat wil je toch?!
Kookgerei
- ook nodig: ovenschaal 26 cm Ø
Ingrediënten
- 1 bos wortels
- 400 g kabeljauw en/of zalmfilet, in grove stukken
- 75 g doperwten, diepvries
- 300 g sugarsnaps, diepvries*
- 200 g crème fraîche
- 75 ml droge witte wijn
- 600 g aardappelschijfjes, koelvers
- 150 g geraspte cheddar
- 3 takjes dille
- 2-3 el olijfolie
- ½ el maïzena
- 1 teen knoflook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het loof van de bospeen tot op 5 cm van de worteltjes, schrap of schil ze en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Snijd dikke exemplaren in de lengte doormidden. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Verdeel de vis met de bevroren erwten en sugarsnaps over de bodem van de ovenschaal. Roer de crème fraîche met de maïzena glad en roer de wijn erdoor.
- Rasp of pers de knoflook erboven en schenk het roommengsel over de vis en de groenten in de ovenschaal.
- Dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Meng de kaas met de dille en strooi over de aardappelschijfjes. Zet de visovenschotel naast de worteltjes op de bakplaat.
- Bak de worteltjes en visschotel in de voorverwarmde oven in 30-35 min. bruin en gaar.
Voedingswaarde
calorieën: 807kcal
eiwit: 39g
vet: 49g
koolhydraten: 47g
* Je kunt ook verse sugarsnaps nemen, blancheer die dan 1 min. in ruim kokend water met zout.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Helemaal zin gekregen in pie? 6x shepherd’s pie – en andere ovenschotels bedekt met aardappelpuree