pot-pie met vis en cheddar

pot-pie met vis en cheddar
STUDIO PHILIPPI
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | brits | glutenvrij
Romige vis met witte wijn en een krokant aardappeldakje: dat wil je toch?!
Kooktijd20 minutes
oven35 minutes
Totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenschaal 26 cm Ø

Ingrediënten

  • 1 bos wortels
  • 400 g kabeljauw en/of zalmfilet, in grove stukken
  • 75 g doperwten, diepvries
  • 300 g sugarsnaps, diepvries*
  • 200 g crème fraîche
  • 75 ml droge witte wijn
  • 600 g aardappelschijfjes, koelvers
  • 150 g geraspte cheddar
  • 3 takjes dille
  • 2-3 el olijfolie
  • ½ el maïzena
  • 1 teen knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het loof van de bospeen tot op 5 cm van de worteltjes, schrap of schil ze en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd dikke exemplaren in de lengte doormidden. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de vis met de bevroren erwten en sugarsnaps over de bodem van de ovenschaal. Roer de crème fraîche met de maïzena glad en roer de wijn erdoor.
  • Rasp of pers de knoflook erboven en schenk het roommengsel over de vis en de groenten in de ovenschaal.
  • Dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Meng de kaas met de dille en strooi over de aardappelschijfjes. Zet de visovenschotel naast de worteltjes op de bakplaat.
  • Bak de worteltjes en visschotel in de voorverwarmde oven in 30-35 min. bruin en gaar.

Voedingswaarde

calorieën: 807kcal
eiwit: 39g
vet: 49g
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
* Je kunt ook verse sugarsnaps nemen, blancheer die dan 1 min. in ruim kokend water met zout.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Helemaal zin gekregen in pie? 6x shepherd’s pie – en andere ovenschotels bedekt met aardappelpuree