Romige vis met witte wijn en een krokant aardappeldakje: dat wil je toch?!
Kooktijd20 minutesminutes
oven35 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenschaal 26 cm Ø
Ingrediënten
1bos wortels
400gkabeljauw en/of zalmfilet,in grove stukken
75gdoperwten,diepvries
300gsugarsnaps,diepvries*
200gcrème fraîche
75mldroge witte wijn
600gaardappelschijfjes,koelvers
150ggeraspte cheddar
3takjes dille
2-3elolijfolie
½elmaïzena
1teenknoflook
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het loof van de bospeen tot op 5 cm van de worteltjes, schrap of schil ze en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Snijd dikke exemplaren in de lengte doormidden. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Verdeel de vis met de bevroren erwten en sugarsnaps over de bodem van de ovenschaal. Roer de crème fraîche met de maïzena glad en roer de wijn erdoor.
Rasp of pers de knoflook erboven en schenk het roommengsel over de vis en de groenten in de ovenschaal.
Dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Meng de kaas met de dille en strooi over de aardappelschijfjes. Zet de visovenschotel naast de worteltjes op de bakplaat.
Bak de worteltjes en visschotel in de voorverwarmde oven in 30-35 min. bruin en gaar.
Voedingswaarde
calorieën: 807kcal
eiwit: 39g
vet: 49g
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
* Je kunt ook verse sugarsnaps nemen, blancheer die dan 1 min. in ruim kokend water met zout.STUDIO PHILIPPI