portobello’s met harissaboter & sumak-uiensalade

portobello’s met harissaboter & sumak-uiensalade
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | doordeweeks, feestelijk, lente, weekend, zomer | midden-oosters | vegetarisch

Met Midden-Oosterse ingrediënten als baharat, za'atar en toum voeg je in no time veel smaak toe. Harissaboter maak je heel easy. Lekker bij geroosterde groentenen ook op brood en toast.

Kooktijd:20

oven20

Ingrediënten

  • 8 portobello’s
  • 3 el olijfolie
  • 100 g zachte boter
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
  • schil van 1 ingelegde citroen, fijngesneden
  • 1-3 el harissa, naar smaak
  • toum (knoflooksaus/aioli) en Libanees flatbread, voor erbij

uiensalade met sumak

  • 6 sjalotten in dunne ringen
  • 80 ml rode- of wittewijnazijn, 5 el
  • 1 tl sumak
  • ½ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt

Instructies

  1. Schep voor de uiensalade de sjalottenringen in een kom om met 1 tl zeezoutvlokken, de azijn en sumak. Zet opzij en laat intrekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paddenstoelen met de steeltjes omhoog op de bakplaat, besprenkel ze met olie en bestrooi ze met zeezoutvlokken. Bak ze bijna gaar in ± 12 min.
  3. Meng intussen in een kom de zachte boter, peterselie, ingelegde citroenschil en harissa. Neem de paddenstoelen uit de oven en verdeel de harissaboter erover. Bak ze nog ± 5 min. tot ze gaar zijn.
  4. Schep de paddenstoelen op borden. Schep de peterselie door de uiensalade en serveer samen met de knoflooksaus en het flatbread bij de paddenstoelen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 480 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 36 g
  • koolhydraten: 29 g

RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!