Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | doordeweeks, feestelijk, lente, weekend, zomer | midden-oosters | vegetarisch
Met Midden-Oosterse ingrediënten als baharat, za'atar en toum voeg je in no time veel smaak toe. Harissaboter maak je heel easy. Lekker bij geroosterde groentenen ook op brood en toast.
Ingrediënten
- 8 portobello’s
- 3 el olijfolie
- 100 g zachte boter
- 1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
- schil van 1 ingelegde citroen, fijngesneden
- 1-3 el harissa, naar smaak
- toum (knoflooksaus/aioli) en Libanees flatbread, voor erbij
uiensalade met sumak
- 6 sjalotten in dunne ringen
- 80 ml rode- of wittewijnazijn, 5 el
- 1 tl sumak
- ½ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt
Instructies
- Schep voor de uiensalade de sjalottenringen in een kom om met 1 tl zeezoutvlokken, de azijn en sumak. Zet opzij en laat intrekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paddenstoelen met de steeltjes omhoog op de bakplaat, besprenkel ze met olie en bestrooi ze met zeezoutvlokken. Bak ze bijna gaar in ± 12 min.
- Meng intussen in een kom de zachte boter, peterselie, ingelegde citroenschil en harissa. Neem de paddenstoelen uit de oven en verdeel de harissaboter erover. Bak ze nog ± 5 min. tot ze gaar zijn.
- Schep de paddenstoelen op borden. Schep de peterselie door de uiensalade en serveer samen met de knoflooksaus en het flatbread bij de paddenstoelen.
Voedingswaarde
- calorieën: 480 kcal
- eiwit: 8 g
- vet: 36 g
- koolhydraten: 29 g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!